Siirry sisältöön

Blogit 2024


6.5.2024 14.00

Kestävyystoimien vaikuttavuus korostuu säästötalkoissa

Siirtyminen kestävään ja resurssiviisaaseen yhteiskuntaan ja elämäntapaan ei odota, vaikka valtionhallinnon resurssit niukkenevat. Kun resurssit pienenevät, pitäisi samalla rahalla saada enemmän aikaan. Ainoa mahdollisuus on löytää tehokkaampia tapoja saavuttaa asetettuja tavoitteita, myös valtionhallinnossa. Toiminnan vaikuttavuus nousee tällöin aivan keskeiseksi.
Kaikki valtionhallinnon toiminta on jo omalla tavallaan vaikuttavaa, kun kestävän kehityksen osaltakin tehdään isoa systeemistä muutosta, joka läpäisee koko yhteiskunnan.

Iso muutos rakentuu kuitenkin pala kerrallaan, joiden vaikuttavuuden johtaminen on oleellista ministeriössä ja virastoissa. Johtamalla vaikuttavuuden kautta saadaan yhteiskunnallinen hyöty vielä nykyistä paremmin esiin. Se soveltuu hyvin kestävyyshaasteen kaltaisten poikkileikkaavien teemojen johtamiseen.

Ilmastonmuutoksen ja luontokadon torjunta eivät odota. Sen kanssa työskentelevät poikkileikkaavasti kaikki ministeriöt ja virastot. Hallintorajat ylittäviä ratkaisuja ja johtamisen tapaa tarvitaan nyt kipeästi. Tämän olemme havainneet Motivan vaikuttavuusjohtamisen projekteissa, joissa tuemme asiakkaita vaikuttavuustavoitteiden asettamisessa ja vaikuttavimpien toimenpiteiden löytämisessä.

Juuri nyt keskitymme yhteiskuntana paljon uusiin huolenaiheisiin, kuten kokonaisturvallisuuteen, huoltovarmuuteen ja puolustukseen. Meidän on kuitenkin osattava yhdistää näiden huolien taklaaminen maapallon kohtalonkysymyksien ratkomiseen. Maapallon kantokyvyn rajat tulevat muuten vastaan ilmastonmuutoksen ja luontokadon myötä.

Kirjoittaja:
toimitusjohtaja Elina Moisio
puh. +358 40 575 5988
elina.moisio@motiva.fi






Lisää aiheesta:
Vaikuttavuusjohtamisen osaamiskeskus

Muutoksen ratkaisut kestävän kehityksen webinaarisarja: Euroilla lisää vaikuttavuutta 17.4.2024 (YouTube):



Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Ei kommentteja


Sivua päivitetty viimeksi 18.7.2024