A-Ö Hakemisto

Asiasana - "podcast"

Luokituksella "podcast" tuloksia löytyi: 34 kpl

Innovatiivinen julkishallinto: tehdään vaikuttavista kokeiluista arkipäivää
(Vaatii kirjautumisen)

Kokeilut ovat työkalu siirtymisessä kohti kestävämpää tulevaisuutta ja innovatiivista julkishallintoa. Samalla kokeilut voivat olla keino toteuttaa vaikuttavia muutosprosesseja julkishallinnon ja muiden ratkaisijoiden, kuten yritysten, järjestöjen ja tutkimusmaailman kanssa.

Sijainti:
Edelläkävijäkuntien Fisu-verkostossa kiritetään myös yrityksiä ilmastotekoihin
(Vaatii kirjautumisen)

Joensuu, Lappeenranta ja Turku kuuluvat resurssiviisaiden kuntien Fisu-verkostoon. Näissä kaupungeissa on onnistuneesti aktivoitu alueen yrityksiä ja yhteisöjä mukaan ympäristö- ja ilmastotyöhön.

Sijainti:
Reilu kiertotalous kunnissa
(Vaatii kirjautumisen)

Kunnat huolehtivat asukkaidensa hyvinvoinnista ja samalla toimivat merkittävinä ilmastotoimijoina. Kunnat ovat esimerkiksi omaksuneet uusia kiertotalouden ratkaisuja.

Sijainti:
Kotitalouksien vedenkäyttö − teemana vesivuodot ja valvonta

Kotitalouksien vedenkäyttö on hillitympää, jos laskutus perustuu kulutukseen. Omakotitaloasujat maksavat jo useimmiten vedestä kulutuksen mukaan, mikä rajoittaa turhaa käyttöä. Kerros- ja rivitalojen potentiaali veden säästämiseen on suurin.

Vedenkulutus ja huoneistokohtainen kulutuksen mittaaminen

Kestävä vedenkäyttö -sarjan toisessa jaksossa Luuppi-podcastissa keskustellaan vedenkulutuksesta ja kulutuksen mittaamisesta. Huoneistokohtainen laskutus voi vähentää taloyhtiön vedenkulutusta jopa kymmeniä prosentteja.

Fisu-podcast − Kiertotalous täydessä vauhdissa Forssassa ja Riihimäellä

Resurssiviisautta ja kestäviä ratkaisuja kehittävän Fisu-verkoston (Finnish Sustainable Communities) kunnat näyttävät esimerkkiä myös kiertotalouden käytännön sovelluksissa. Verkostoon kuuluu yksitoista kuntaa, joukossa Forssa ja Riihimäki, jotka ovat saaneet aikaan valtaisaa edistystä asiassa yhteistyössä alueensa yritysten kanssa.

Tietoinen muutoksen johtaminen
(Vaatii kirjautumisen)

Miten johtaa organisaatiota muutoksessa? Miten johtaja voi luovia omistajien, henkilöstön ja asiakkaiden odotusten aallokossa? Mitä on tietoinen muutoksen johtaminen yrityksen arjessa?

Sijainti:
Kiertotalous vauhtiin digitaalisella alustaekosysteemillä
(Vaatii kirjautumisen)

Mitä ovat digitaaliset alustaekosysteemit ja miten niillä saadaan vauhtia kiertotalousliiketoimintaan? Millaisia mahdollisuuksia digitaaliset alustat tarjoavat Suomelle, ja mitä läpimurto kansainvälisen alustaratkaisun kehittämiseksi vaatii?

Sijainti:
Tiedostava kuluttaja − sähkön kulutuksen seuraaminen lisää ymmärrystä – Osa 1

Energiansäästöön kannustava neuvonta ja kotitalouskohtainen kulutustieto auttavat tutkitusti pienentämään kodin sähkönkäyttöä ja kustannuksia.

Tiedostava kuluttaja − sähkön kulutuksen seuraaminen lisää ymmärrystä – Osa 2

Energiansäästöön kannustava neuvonta ja kotitalouskohtainen kulutustieto auttavat tutkitusti pienentämään kodin sähkönkäyttöä ja kustannuksia.

Energiatehokkuussopimus kuntien ilmastotyön apuna

Kesäkuun kuntavaaleissa valitaan lähes 9 000 uutta kuntapäättäjää. He joutuvat kohtaamaan ja ratkomaan muun muassa sote- ja talousmurheita sekä covid-pandemiaan liittyviä kysymyksiä. Ilmastonmuutoksen myötä muuttuva maailma sotkee pasmoja entisestään. Muutospaineissa kunnat voivat saada asiantuntevaa apua valtion kestävän kehityksen yhtiöltä Motivalta.

Miten hankkia kuntiin vastuullisempaa ruokaa?

Vastuullisuudella on monia ulottuvuuksia. Ruoan kohdalla se voi tarkoittaa pientä ilmastokuormaa, eläinten hyvinvoinnista huolehtimista, hyviä työoloja, paikallisuutta ja monia muita asioita.

Miten ilmastojohtaminen kytketään kunnan talousjohtamiseen?

Jotta ilmastotavoitteet etenisivät kunnassa, ne on kytkettävä kunnan talousjohtamisen prosesseihin. Tämän tavoitteen edistämiseksi Fisu-verkoston resurssiviisaat kunnat ovat käynnistäneet erillishankkeen (REETTA-hanke), jossa on mukana verkoston kaikkiaan 11 kunnasta 7 eli Ii, Joensuu, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Riihimäki ja Turku.

Energiamurroksessa tarvitaan monipuolista osaamista

Luuppi-podcastissa keskustellaan energiamurroksesta ja siinä tarvittavasta osaamisesta. Juuri tätä asiaa on tarkasteltu myös Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen Smart Energy Transition (SET) -hankkeessa, jonka muita keskeisiä tutkimusalueita ovat olleet uudet teknologiat, liiketoimintamallit, kokeilut ja niistä oppiminen sekä institutionaaliset esteet ja mahdollisuudet.

Kestävyysmurroksen keskeiset kulmakivet
(Vaatii kirjautumisen)

Tällä kerralla meillä on fokuksessa kestävyysmurros ja kestävän kehityksen tiekartta, jolla linjataan niitä asioita, joiden avulla pyritään saavuttamaan Agenda2030-tavoitteita.

Sijainti:
Tarvitsemme sopivasti päivänvaloa

Luuppi-podcastissa keskustellaan tällä kertaa muun muassa aurinkosuojauksesta, aktiivisista varjostusratkaisuista ja niiden vaikutuksista viilentämiseen sekä energiatehokkuuteen. Luonnonvalon käyttö on suositeltava, terveellinen ja energiaa säästävä tapa valaista. Miellyttävän sisäympäristön aikaansaamiseksi on kuitenkin välttämätöntä säännöstellä sisään tulevan valon määrää olosuhteiden mukaan.

Ilmasto- ja resurssiviisautta Fisu-edelläkävijäkunnissa

Uudet kuntapäättäjät ovat käärineet hihat ja ryhtyneet töihin. Vastassa on arkisen kuntatyön laaja kirjo.

Ilmasto- ja energiateot nousevat yhä vahvemmin yritysten kilpailuvaltiksi

Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa. Sopimusten tavoitteisiin on sitoutunut yli 600 yritystä ja niiden 6 600 toimipaikkaa. Tuoreimmassa Motivan Luuppi-podcastissa keskustellaan siitä, minkälaista käytännön energiatehokkuustyö yrityksessä oikein on.

Suomen sähköjärjestelmän päästöjen vähentäminen on menestystarina

Suomen sähköjärjestelmän hiilidioksidipäästöjen vähentäminen on menestystarina, joka jatkuu. Tuuli- ja ydinvoimaa tulee lisää ja sähköntuotannon päästöt laskevat edelleen. Tuulivoimaa rakennetaan Suomessa ilman julkisia tuotantotukia, toisin kuin vaikka Saksassa ja Ranskassa. Kolikon toinen puoli on, että muuttuva energiajärjestelmä on entistä arvaamattomampi.

Muovien kierrätys haltuun rakentamisen toimitusketjussa

Rakentamisen kiertotalous etenee monella rintamalla, mutta muovien kierrätys ei ole vielä rakentamisen arvoketjussa arkipäivää. Tiedon lisäämiseksi ja muovien kierrätyksen edistämiseksi Motiva on tuottanut ympäristöministeriön rahoittamana Rakentamisen muovit -verkkokoulutuksen, joka on suunnattu rakennusalalle ja koko toimitusketjun käyttöön. Koulutus on osa Rakentamisen muovit green deal -sopimuksen toimeenpanoa.

Kodin uudet sähkölaitteet – korvaamattomia apureita vai turhakkeita?

Tässä kodin sähkönkulutusta käsittelevän Luuppi-podcastin ensimmäisessä jaksossa keskustellaan kodin sähkönkulutuksesta ja siitä, millaisiin asioihin kodinkoneiden ja viihde-elektroniikan käytössä ja hankinnassa kannattaa kiinnittää huomiota. Ja onko uuden, trendikkään pienlaitteen hankkiminen suurikin synti?

Kilowatit kuriin – tarvitaanko kodin laitteisiin älyä ja automaatiota?

Kodin sähkönkulutusta käsittelevän Luuppi-podcastin toisessa osassa tutkija Tarja Marjomaa TTS Työtehoseurasta, asiantuntija Päivi Suur-Uski Motivasta ja viestintäpäällikkö Leila Timonen Motivasta jatkavat keskustelua kodin sähkölaitteista, energiansäästöstä, älykkäistä kodinkoneista ja automaatiosta.

Uusiokalvomuovi tarvitsee tasalaatuista raaka-ainetta

Kierrätettyjen kalvomuovien uudelleenkäyttöä tuotannossa halutaan lisätä merkittävästi. Laajasti tunnustettu tapa edistää sitä on vapaaehtoinen ja toimijoiden yhteinen Rakentamisen muovit green deal -sopimus. Tiedon lisäämiseksi Motiva on tuottanut ympäristöministeriön rahoittamana Rakentamisen muovit -verkkokoulutuksen, joka on suunnattu rakennusalalle ja koko toimitusketjun käyttöön. Koulutus on osa sopimuksen toimeenpanoa.

Kaukolämpöä entistä puhtaammin ja energiatehokkaammin -podcast

Kaukolämmön päästöt ovat vähentyneet kymmenessä vuodessa puoleen. Suotuisan kehityksen jatkuessa ne vähenevät kolmannekseen nykyisestä seuraavan 10 vuoden aikana. Mutta miten vaikuttavat päästöihin Ukrainan sotaan liittyvät Venäjä-pakotteet ja niistä aiheutuva Venäjän kaasun ja puun tuonnin kuihtuminen? Entä missä mennään sektori-integraation ja hukkalämpöjen hyödyntämisen suhteen? Kuinka varmistetaan vihreän siirtymän jatkuminen? Entä mikä on vastaisuudessa maalämmön rooli suhteessa kaukolämpöön? Syvennä tietämystäsi ja kuuntele Luuppi-podcastista asiantuntijoiden vastaukset muun muassa mainittuihin ajankohtaisiin kysymyksiin.

Kaukolämpöä entistä puhtaammin ja energiatehokkaammin

Kaukolämmön päästöt ovat vähentyneet kymmenessä vuodessa puoleen. Suotuisan kehityksen jatkuessa ne vähenevät kolmannekseen nykyisestä seuraavan 10 vuoden aikana. Mutta miten vaikuttavat päästöihin Ukrainan sotaan liittyvät Venäjä-pakotteet? Entä missä mennään sektori-integraation ja hukkalämpöjen hyödyntämisen suhteen?

Suomalaisyritysten energiatulevaisuus Pauligin ja Valion näkökulmasta

Suomalaisyritysten energiatulevaisuus näyttää huomattavasti valoisammalta kuin verrokkien vaikkapa Keski-Euroopassa. Vastuullisuustyö ja päästöjen vähentäminen etenee suunnitellusti ja vihreä siirtymäkin saa vain lisäpotkua nykyisestä geopoliittisesta tilanteesta.

Vähäpäästöiset työkoneet yleistyvät

Työmailla käytetään vielä polttomoottorikäyttöisiä työkoneita, joista aiheutuu sekä hiilidioksidipäästöjä että lähipäästöjä. Siirtyminen vähäpäästöisiin työkoneisiin on kuitenkin jo käynnissä. Päästöjen vähentämiseksi on keskeistä myös käyttää koneita ja laitteita oikein.

Energiankäytön uusi aika

Fokus-podcastimme on palannut keskustelemaan vierailevien päättäjien kanssa kestävän kehityksen haasteista ja mahdollisuuksista.

Energiankäytön uusi aika

Fokus-podcastimme on palannut keskustelemaan vierailevien päättäjien kanssa kestävän kehityksen haasteista ja mahdollisuuksista.

Fiskars Groupissa kunnianhimoiset vastuullisuustavoitteet

Fokus-podcastimme uudessa jaksossa toimitusjohtajamme Elina Moisio jututtaa Fiskars Groupin vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Kati Ihamäkeä, joka kertoo yrityksen kunnianhimoisista vastuullisuustavoitteista.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen: Suomi matkalla puhtaan energian suurvallaksi

Ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen kertoo Fokus-podcastissamme näkemyksiään Suomen energiaratkaisuista, hiilinieluista ja luonnon monimuotoisuudesta. Mykkänen toteaa olleensa koko ikänsä kiinnostunut ympäristöasioista ja tunnustaa olleensa myös ympäristöaktivisti sanan kaikissa merkityksissä 30 vuotta sitten. Hän korostaa pitäneensä kuitenkin jo silloin tärkeänä myös talousvastuuta ympäristövastuun ohella. Kuuntele toimitusjohtajamme Elina Moision vetämästä podcastista, miten Suomesta tehdään puhtaan energian suurvalta.

Romuttuvatko Suomen ilmastotavoitteet? – Ilmastopaneeli lyö faktat pöytään

Ilmastopaneelin uusi puheenjohtaja Jyri Seppälä ja sen väistyvä puheenjohtaja Markku Ollikainen keskustelevat Motivan toimitusjohtajan Elina Moision vetämässä podcastissa muun muassa siitä, miten ilmastopaneeli on onnistunut tehtävässään ja siitä mistä ilmastoasioissa nyt kiistellään.


Sivua päivitetty viimeksi 4.11.2021

Tulosta sivu