Siirry sisältöön

Koti ja asuminen

Miten me kaikki voimme vähentää energiankäyttöä ja siitä syntyviä kustannuksia kotonamme? Energiatehokkuus ja uusiutuvan energian osuuden lisääminen kodin ja liikkumisen energiankäytössä paitsi vähentävät kustannuksia, myös edistävät fossiilisten polttoaineiden käytön vähentämistä ja nopeuttavat puhtaaseen energiaan siirtymistä.

Motivan Asiaa energiasta -neuvontapalvelu tarjoaa maksutonta ja puolueetonta energianeuvontaa kotitalouksille ja taloyhtiöille.

Asiaa energiasta – kuluttajien energianeuvonta

Suomen kaunein koti voi olla myös energiatehokkain. Jari Saarelainen esitteli katsojien kauneimmaksi äänestämää kotia ja siellä tehtyjä energiaa säästäviä ratkaisuja.
Lue artikkeli

Tutustu palveluihimme

Asiaa energiasta – kuluttajien energianeuvonta

Kuluttajien energianeuvonnasta saat tietoa ja opastusta asumiseen, rakentamiseen ja remontointiin, lämmitystapavalintoihin sekä liikkumiseen liittyvistä kestävistä ratkaisuista.

Asiaa energiasta -uutiskirje kuluttajille

Tilaa Asiaa energiasta -uutiskirje kotitalouksille.

Energiatehokas arki

Kerrostaloasukkaana vastaat oman asuntosi sähkönkulutuksesta ja taloyhtiön kautta yhteisesti lämmityksen, veden ja kiinteistösähkön kulutuksesta. Pientaloasukkaana energiankäytön tehostaminen on sataprosenttisesti omissa käsissäsi.

Energiatehokas pientalo

Taloa remontoitaessa ja huollettaessa kannattaa myös energiankulutus ottaa aina tarkasteluun. Energiatehokkuuden parantaminen säästää kustannuksia ja lisää asumisviihtyvyyttä.

Energiatehokas taloyhtiö

Taloyhtiössä voidaan parantaa energiatehokkuutta monilla erilaisilla toimenpiteillä. Parhaiten energiatehokkuutta saadaan edistettyä hallituksen, asukkaiden ja kiinteistöhuollon sujuvalla yhteistyöllä. Kun asenne on kunnossa, taloyhtiö pääsee pitkälle energiansäästön tiellä.

Sähkön kulutusjousto

Kulutusjousto on sähkön käytön siirtämistä ajankohtiin, jolloin sähköä tuotetaan paljon ja vähäpäästöisesti. Hyödynnä aikaohjauksia, kotiautomaatiota ja energiapalveluja.

Usein kysytyt kysymykset kodin energia-asioista

Usein kysyttyjä kysymyksiä -palstalla on vastattu kuluttajien kysymyksiin energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian, kuten aurinkoenergian ja maalämmön, käyttöönotosta.

Öljy- tai maakaasulämmityksen vaihtajalle

Lämmitysmuodon vaihtaminen öljystä tai maakaasusta uusiutuvia energialähteitä hyödyntäväksi on usein taloudellisesti perusteltua ja samalla merkittävimpiä pientalon päästöjä pienentäviä toimenpiteitä.

Aurinkosähköä kotiin -kampanjasta saat varteenotettavia vinkkejä turvallisen ja luotettavan aurinkosähkön hankintaan. Käy kampanjasivustolla tutkimassa, miten varmistat laadukkaan toimituksen ja kilpailutat toimittajat. Aurinkosahkoakotiin.fi

Uutiset ja tiedotteet


26.9.2024 Kehittyvät taloyhtiöt hyödyntävät energiamarkkinoiden ratkaisuja monipuolisesti

Uudistamalla tekniikkaa ja toimintatapojaan taloyhtiöt voivat hallita energiakustannuksiaan entistä paremmin. Energiayhteisöt, aurinkovoimalat, akustot ja älykkäät kulutuksen ohjausratkaisut sekä tulevaisuudessa yhä useammin myös virtuaalivoimalat optimoivat kulutusta ja tuovat säästöjä sekä taloyhtiölle että asukkaille.

Lue lisää

 

11.9.2024 Tee palvelus itsellesi ja kodillesi: ota käyttöön kodin huoltokirja

Jokainen rakennus ikääntyy samaa tahtia kuin talonväki. Myös rakennukset vaativat huolenpitoa. Säännölliset huoltotyöt ja korjaukset ylläpitävät kodin arvoa ja kuntoa. Aina remonttien yhteydessä kannattaa huomioida ja parantaa myös energiatehokkuutta. Kodin huoltokirja muistaa puolestasi tehdyt työt ja toimet, kunhan ensin kirjaat ne sinne.

Lue lisää

 

2.9.2024 Järjestelmät kuntoon, lämmityskausi lähestyy

Syksyn tulo voi tuoda nousupaineita sähkön ja kaukolämmön hintaan. Korkeimmillaan hinnat ovat talvella. Tästä seuraa se, että energiansäästötoimenpiteiden kannattavuus paranee talvea kohden kuljettaessa myös palvelukiinteistöissä. Hyvin toimivat laitteet ja järjestelmät eivät tuhlaa energiaa.

Lue lisää

 

22.8.2024 Tule mukaan haastekilpailuun uudistamaan korjausrakentamista!

Korjausrakentamiseen tarvitaan kipeästi uusia ratkaisuja ajan ja rahan säästämiseksi sekä vähähiilisyyden vauhdittamiseksi.

Lue lisää

 

20.8.2024 Ekologisen suunnittelun säädökset uusiutuvat ja kattavuus laajenee

Uusi EU:n kestävien tuotteiden ekosuunnitteluasetus (ESPR) on hyväksytty korvamaan nykyinen vuonna 2009 annettu ekosuunnitteludirektiivi. Asetuksella laajennetaan ekosuunnitteluvaatimusten soveltamisalaa lähes kaikkiin EU:n markkinoille tuleviin tuotteisiin. Vaatimukset koskevat myös EU:n ulkopuolella valmistettuja tuotteita, jotka tulevat EU:n markkinoille.

Lue lisää

 

Sivua päivitetty viimeksi 26.9.2024