Tuulivoima
Suomessa erityisesti talvikuukaudet ovat tuulisia kesäkuukausiin verrattuna. Tuulivoiman tuotantoon hyvin soveltuvia alueita on rannikoilla, merialueilla, tuntureilla ja monin paikoin myös sisämaassa. Viime vuosina tuulivoimaloita on rakennettu aiempiin vuosiin nähden runsaasti.Uusiutuvaa ja lähes päästötöntä energiaa
Suomi on sitoutunut vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Tuulivoima on uusiutuvaa energiaa ja lähes päästötöntä. Lisäksi tuulivoiman rakentaminen kasvattaa kotimaassa tuotetun energian osuutta ja vähentää tuontiriippuvuutta. Vuoteen 2030 tähtäävän kansallisen energia- ja ilmastostrategian mukaisesti tavoitteena on lisätä uusiutuvan energian käyttöä niin, että sen osuus energian loppukulutuksesta nousee yli 50 prosenttiin 2020-luvulla.
Tuulivoiman rakentaminen kasvattaa kotimaassa tuotetun energian osuutta ja vähentää tuontiriippuvuutta.
Tavoitteeseen pääsemiseksi uusiutuvan sähkön tuotantoa kilpailutettiin loppuvuodesta 2018 uuden tuotantotukilain mukaisesti. Energiavirasto järjesti teknologianeutraalin tarjouskilpailun 1,4 terawattitunnin tuotannosta. Tarjouksia oli mahdollista jättää tuuli-, aurinko-, biomassa-, biokaasu- ja aaltosähköstä, mutta kaikki kilpailuun osallistuvat hankkeet olivat tuulisähköä, sillä se on näistä edullisin tapa tuottaa sähköä. Viime vuosina tuulivoimaa on rakennettu yhä enemmän myös ilman valtion tukia.