Siirry sisältöön

96 hakutulosta

Toimenpiteiden vaikutusten esittäminen LPTS-ehdotuksessa esitetään vuosittaisena tarkasteluna rakennuksen E-luvun kehittyminen energiatodistuksen laskentasääntöjen perusteella, sekä saavutettavat säästöt energiankulutuksessa, energialaskuissa ja kasvihuonekaasupäästöissä perustuen todelliseen energiankulutukseen.
Motivan ympäristöministeriön rahoituksella tuottama Vähäpäästöiset työkoneet -verkkokoulutus tarjoaa tähän suoraan ratkaisun. ”Työkoneiden kasvihuonekaasupäästöt olivat vuonna 2020 yhdeksän prosenttia taakanjakosektorin päästöistä. Myös työkonesektorilla on tärkeä rooli ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. Työkoneiden päästöjä pyritään vähentämään useilla keinoilla.
. – Tällä hetkellä kiinteistön ja toimintojemme aiheuttamat vuosittaiset kasvihuonekaasupäästöt vastaavat noin 240 henkilöauton päästöjä, Marko Koivisto laskee. Myös ravintoloihin hankittujen elintarvikkeiden hiilijalanjälki lasketaan. – Ravintolaliiketoiminnan osuus hiilidioksidipäästöistämme on noin kolmannes ja siten merkittävä ympäristökuormituksen aiheuttaja.
Raporteissa seurataan muun muassa energiankulutuksessa ja kasvihuonekaasupäästöissä tapahtuvia muutoksia. Strategia sisältää myös Suomessa kehitettävän hiilijalanjälki-indikaattorin, jolla voidaan lähitulevaisuudessa seurata laajamittaisten peruskorjausten päästöjä.
Euro-päästöluokkavaatimuksilla voidaan siis vaikuttaa vain paikalliseen ilmanlaatuun mutta ei kasvihuonekaasupäästöihin. 2. Alueellamme ei ole montaa kuljetuspalveluja tarjoavaa yritystä ja niiden mahdollisuudet investoida uuteen kalustoon ovat heikot. Mitä voisimme tehdä? Kaluston saatavuudessa ja palveluita tarjoavissa yrityksissä on suuria maantieteellisiä vaihteluita.
Strategia on kokonaisvaltainen keskipitkän aikavälin toimintaohjelma, jolla Suomi täyttää EU:n vuoden 2030 velvoitteet ja saavuttaa kansallisen 2035 ilmastotavoitteen Se kattaa kaikki kasvihuonekaasupäästöt päästökauppa-, taakanjako- ja maankäyttösektorilla sekä maankäyttösektorin ja muiden alojen hiilinielut.
Selvityksen mukaan Suomen kasvihuonekaasupäästöt olisivat vuonna 2030 vajaat 31 Mt CO 2 -ekv (megatonnia hiilidioksidiekvivalentteina). 60 % vähennystavoitteen mukaisesti päästöjä saisi olla korkeintaan 28 Mt, eli päästökuilu olisi tuolloin runsaat 2 Mt. Tarkasteluissa päästöjen vertailuvuosi on 1990. Vuonna 2035 päästöt olisivat 25 Mt.
Syyskuu 2017 ympäristöministeriöstä Rakennetusta ympäristöstä Kohti vähähiilistä julkista rakentamista Kuva ja grafiikka: Matti Kuittinen Rakennettu ympäristö aiheuttaa kolmanneksen Suomen kasvihuonekaasupäästöistä. Päästöjen vähentämiseksi pitää huomioida rakennuksen koko elinkaari. Suomessa rakennetaan julkisin varoin noin 7 miljardilla eurolla vuosittain.
Näitä pitäisi saada pienennettyä, jotta teollisen toiminnan sähköistyminen olisi kannattavaa. [14] Sähköistymisen haasteista kerrotaan lisää seuraavassa kappaleessa. 2.2 Tilanne nykypäivänä Vuonna 2015 solmittiin Pariisin ilmastosopimus, jonka tavoitteena oli kääntää laskuun maailman kasvihuonekaasupäästöt.
Ympäristöministeriön skenaariotyökalun laskenta kertoo selvästi, että maatalous tuottaa suurimman osan Koski Tl:n kasvihuonekaasupäästöistä sekä nyt että tulevaisuudessa. Jos esimerkiksi eläinperäinen metaani saataisiin talteen aiempaa paremmin, se vähentäisi päästöjä selvästi.