Siirry sisältöön

473 hakutulosta

Tilastoja voi käyttää myös myyjä: jos rakennuksen energiatehokkuus on keskiarvoa parempi, kannattaa sitä hyödyntää myyntivalttina! Energiatehokkuusluokkaa kuvataan kirjain- tunnuksella A (paras) – G (heikoin) sekä alaindeksinä olevalla vuosiluvulla. Vuosiluku kuvaa minkä lainsäädännön mukaan todistus on tehty.
Lisäeristämisestä myös purueristeisen rintamamiestalon osalta löytyy esimerkkiratkaisuja Rakenteellinen energiatehokkuus korjausrakentamisessa -oppaasta. Rakennuksen ulkopuolinen lisäeristäminen on kustannustehokasta toteuttaa vain julkisivuremontin yhteydessä, jonka ajoitus riippuu julkisivun kunnosta.
Energian kokonaiskulutuksen kulmakivet Pientalon energiatehokkuus muodostuu rakennuksen, teknisten järjestelmien ja käyttäjän toimien kokonaisuudesta. Tämän kokonaisuuden hallinta on ratkaisevaa, kun tavoitellaan energiansäästöä. Myös asujien omilla toimilla on suuri vaikutus kokonaisuuteen.
Valotehokkuus eli valon tuotto suhteessa sähkönkulutukseen voidaan määrittää esimerkiksi minimiarvoon 150lm/W, jolloin energiatehokkuus on jo hyvin korkealla tasolla eli noin kaksinkertainen loistelamppuun verrattuna. Nykyteknologialla on saavutettavissa jo yli 200 lm/W taso, mutta suuri valotehokkuusvoi alentaa käyttömukavuutta ja aiheuttaa häikäisyä.
Tarvekartoitus Energian säästö ja energiatehokkuus Esimerkkejä tarpeista • Rakennuksen lämmitys- ja sähköenergian liian suuren kulutuksen pienentäminen • Kiinteistöön halutaan omaa uusiutuvan energian tuotantoa ja sen käyttöä ohjaava automaatiota • Veden käyttöä halutaan järkevöittää Tarpeet omassa taloyhtiössämme: Kiinteistön ylläpito ja toimintahäiriöiden havaitseminen Esimerkkejä
Lue lisää 20.10.2022 Varmista energiatehokkuus — tarkista ilmanvaihdon toiminta ja säädöt Yksi suurista energiankulutukseen vaikuttavista toiminnoista rakennuksessa on ilmanvaihto. Jotta järjestelmä toimii energiatehokkaasti ja sisäolosuhteet kiinteistössä ovat kunnossa, on hyvä tarkistaa järjestelmän toiminta ja asetukset.
Lämmitysjärjestelmässä kannattaa huomioida ainakin helppous, energiatehokkuus, kustannukset ja päästöt. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa valita mahdollisimman vähäpäästöinen kattila, joka sopii asutusalueelle hyvin ja säästää samalla myös polttoainetta. Lisää aiheesta: Puulämmitys kiinteistöissä Keskuslämmityskattilat Hake-, pilke- ja halkokattilat Aurinkolämpö 2.
Ohjelmoitavat patterit ja pattereiden energiatehokkuus Aiomme uusia rintamamiestalossamme alakerran sähköpatterit. Olen kiinnostunut ohjelmoitavista pattereista, jotka laskisivat lämpöä yöksi ja työpäivän ajaksi, kun talo on tyhjillään. Kuulin tutkimuksesta, jonka mukaan ohjelmoitavilla pattereilla ei kertyisi säästöä, vaan lämpötilan nosto takaisin veisi niin paljon sähköä.
Tavoitteena on lämmitysverkon hyvä säädettävyys ja energiatehokkuus. Lämmitysverkon paluulämpötilan mitoitusarvo valitaan siten, että kaukolämpöverkkoon palaavan kaukolämpöveden lämpötila on mahdollisimman matala.
Useamman vuoden ponnistus on auttanut ymmärtämään millaisista tekijöistä uunien energiatehokkuus koostuu. Hyvät palamisolosuhteet ovat edellytys energiatehokkuudelle ja tästä syystä säädöt ovat kohdistuneet palamisolosuhteiden parantamiseen.