Siirry sisältöön

473 hakutulosta

energiatehokkuuden parantamiseksi • Seinien ja katon eristys, ikkunat ja ulko-ovet, ilmanvaihto, termostaatit • Boilerien ja öljykattiloiden korvaaminen Nolla- ja vähäpäästöinen liikkuminen • Sähköautot • Nolla- tai vähäpäästöinen raskas liikenne • Henkilöiden ja tavaroiden kuljetukseen tarkoitetut ajoneuvot • Nollapäästöisten ajoneuvojen latausinfra 6 Muita rahoituskelpoisia kohteita Energiatehokkuus
Ensiaallon sitoutujia on yhteensä seitsemän: A-Insinöörit (kaikki suunnittelijat ja konsultit osaksi kiertotalouden ratkaisua) Borealis Polymers (kierrätysmuovin käyttö raaka-aineena ja energiatehokkuus) Porvoon kaupunki (maamassojen kierrätys ja rakennusten käyttöasteiden nosto) Skanska (rakennustuotteiden uudelleenkäytön lisääminen, käynnistyville hankkeille kiertotaloustavoitteet
Rakenteellinen energiatehokkuus saavutetaan paksummilla eristekerroksilla ja tiiviillä vaipalla. Eristeiden osalta valinnat tehdään talon suunnitteluvaiheessa mutta ilmatiiveyteen voidaan vaikuttaa paljon vielä myöhemminkin.
Vastaus: Rakennuksen koon perusteella maalämpö ei ole välttämättä ole kannattavin ratkaisu, etenkin kun kyseessä on uudistalon rakenteellinen energiatehokkuus eli kulutustaso pieni. Hyviä vaihtoehtoja ovat joko 1) suora sähkölämmitys lämmityksen pudotusautomatiikalla, täydennettynä ilmalämpöpumpuilla tai 2) ilma-vesilämpöpumppu ja vesikiertoinen lattialämmitys.
Energiatehokkuusluokka ja E-luku Energiatodistuksessa rakennuksen energiatehokkuus ilmaistaan rakennuksen laskennallisen energiatehokkuuden vertailuluvun (E-luku) sijoittumista luokitteluasteikolle kuvaavalla tunnuksella. Energiatehokkuusluokkaa kuvataan tunnuksilla A 2018 –G 2018 .
Lisäksi tuotannon hiilidioksidipäästöt vähenevät merkittävästi ja myös tuotannon energiatehokkuus paranee. Tarkemmat tiedot eri hankemuodoista sekä nyt tuetuista hankkeista oheisessa liitteessä: LIITE: Energiainvestointitukipäätösten hankekuvaukset Lisää tukipäätöksiä vuoden 2022 loppuun mennessä Tuen myöntäminen perustuu hankemuotokohtaisesti tehtävään hakemusten vertailuun.
Puurakentamisen rakennusfysiikka Klaus Viljanen Aalto-yliopisto (pdf) (1.4 MB) Puuakatemia: Puurakennus – elinkaariarviointi ja energiatehokkuus​ Aika: 10.2.2022 Esitykset: 1. Puu metsästä rakennukselle Ilmastovaikutusten synty ja raportointi Tarmo Räty LUKE (pdf) (982.8 KB) 2. Elinkaaren vähähiilisyyden arviointi rakennushankkeessa Anni Viitala Granlund Oy (pdf) (856.3 KB) 3.
Strategiaan sisältyvät EU:n energiaunionin viiden ulottuvuuden mukaiset tarkastelut: vähähiilisyys mukaan lukien uusiutuva energia, energiatehokkuus, energiamarkkinat, energiaturvallisuus sekä tutkimus, innovointi ja kilpailukyky. Strategiassa käsitellään poikkileikkaavia aihealueita, joilla on keskeinen merkitys päästöjen vähentämisessä.
. – Usein on kyse tietojen vaihtamisesta ja tuotannon suunnittelusta, jossa otetaan huomioon myös naapurilaitoksen energiatehokkuus. Esimerkiksi jonkin koneen tuotanto voidaan ajaa ylös vähän hitaammin, jotta energiaa tuottavassa laitoksessa ei tarvitse pitää höyryvarastoa niin korkeana.