Siirry sisältöön

476 hakutulosta

Teollisuuden 2-vaiheinen energiakatselmus Teollisuuden 2-vaiheinen energiakatselmus on tarkoitettu kustannustehokkaaksi katselmusmalliksi sellaisille pk-teollisuuskohteille, joissa prosessin energian käytön ja tehokkuuden tarkastelua ei pidetä tarpeellisena (koska esimerkiksi prosessin energiatehokkuus muutoin varmistettu tai prosessin energiakustannukset pienet).
Energiatehokkuusdirektiivi antaa tavoitteet, yleiset puitteet ja paljon toimenpiteitä, joilla edistetään energiatehokkuutta ja varmistetaan energiatehokkuus- ja ilmastotavoitteiden saavuttaminen EU:ssa. EU saavutti kokonaan uudistetusta energiatehokkuusdirektiivistä sovun maaliskuussa 2023. Direktiivin arvioidaan tulevan voimaan loppukesällä 2023.
Energiatehokkuusdirektiivi antaa tavoitteet, yleiset puitteet ja paljon toimenpiteitä, joilla edistetään energiatehokkuutta ja varmistetaan energiatehokkuus- ja ilmastotavoitteiden saavuttaminen EU:ssa. Direktiivissä vuodelle 2030 asetettu energian loppukulutuksen sitova vähentämistavoite voi vaarantaa vuoden 2035 ilmastotavoitteen saavuttamista.
Energiatehokkuus tuo yrityksille kilpailuetua ja kustannustehokkuutta. Minusta on mahtavaa olla mukana edistämässä energiatehokkuuden johtamista ETJ+ -energiatehokkuusjärjestelmän kautta. Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi 10.3.2023 11.00 Olemme Sophia ja Veli-Matti, uusia motivalaisia viime syksystä. Miten ja miksi päädyimme Motivaan?
Viihdelaitteiden käytön energiatehokkuus on käyttäjän käsissä. Suomessa säästettäisiin arviolta noin 1 800 sähkölämmitteisen omakotitalon kulutuksen verran energiaa, jos suomalaiset sulkisivat verkkopäätelaitteensa kahdeksaksi tunniksi joka päivä.
Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi 19.8.2024 12.00 Askel askeleelta energiatehokkaampi kunta Anna Sahiluoma Energiatehokkuus on noussut keskeiseksi teemaksi kaikkialla yhteiskunnassa. Ukrainan sota ja Venäjän hyökkäyksen laukaisema energiakriisi nostivat energiatehokkaan ja huoltovarman kotimaisen energian tuotannon ansaitsemaansa arvoon.
Mikäli järjestelmässä on ollut ongelmia ja tilojen käyttäjiltä on tullut huonoa palautetta sisäolosuhteista, on hyvä tarkistaa koko verkosto, jotta kiinteistön olosuhteet saadaan kohdalleen ja energiatehokkuus paranee.
Mikäli järjestelmässä on ollut ongelmia ja tilojen käyttäjiltä on tullut huonoa palautetta sisäolosuhteista, on hyvä tarkistaa koko verkosto, jotta kiinteistön olosuhteet saadaan kohdalleen ja energiatehokkuus paranee.
(Energiatehokkuus 2012). 1  Energiapalveludirektiivi (2006/32/EY), Ecodesign-direktiivi (2005/32/EY), Rakennusten energiatehokkuus -direktiivi (2002/91/EY) 7 Ympäristöjärjestelmiin tai ympäristömerkkien2 kriteereihin liittyy energian kulutuksen seurantaa ja vähentämistä.
Basic terms and criteria for specifying lighting requirements, Suomen standardisoimisliitto SFS, 2012 SFS-EN 15193 Rakennusten energiatehokkuus.