Siirry sisältöön

61 hakutulosta

Puun polttaminen tulisijoissa, sähkölämmityksen säätöjen uusiminen ja termostattien vaihdot sekä ilmalämpöpumpun, energiatehokkaiden lamppujen ja kodinkoneinen hankkiminen ovat täydentäneet säästöjen saavuttamista. Lämpötilan alentaminen kotoa poissa ollessa tai vähän käytetyissä tiloissa säästää sekä energiaa että kustannuksia lämmityskaudella.
Kiinnitä huomiota valaistuksen ja kodin sähkölaitteiden energiatehokkuuteen (kodinkoneet, viihde-elektroniikka): Valitse valaisimia, joissa käytetään pienloistelamppuja tai LED-lamppuja. Turhaa valaistusta voi vähentää liiketunnistimilla ja hämäräkytkimillä.
. • Elinkaarikustannukset lasketaan enintään 100 vuoden ajalle nykyarvomenetelmää käyttäen, tämä tarkoittaa että laskennan lyhyin aika-askel on yksi vuosi ja tällöin esimerkiksi valonlähteitä (lamppuja) voidaan vaihtaa lyhimmillään kerran vuodessa. • Nykyarvomenetelmässä tulevaisuuden rahavirrat muutetaan nykyiseen rahan arvoon korkojen käänteislaskentakaavojen avulla, tästä seuraa
Lisäksi pienten markkinointilahjojen merkitystä ei tässä tilanteessa voi väheksyä – vuosittain olemme jakaneet aina jotakin pientä, kuten polkupyörän lamppuja, heijastimia, kasseja, satulasuojia, pyöräilykarttoja ja niin edespäin.
Lue lisää >> Muita säästötapoja Kotitaloussähkö: Valaistukseen LED-lamput Vanhojen laitteiden vaihtaminen energiatehokkaisiin Talo: Ikkunoiden ja ovien tiivistäminen tai uusiminen Seinien lisäeristäminen Ylä- ja alapohjan sekä maata vasten olevien seinäosien lisäeristäminen Talon vaipan lämpöteknisten ominaisuuksien parantaminen Sivun tiedot perustuvat sähkölämmityksen tehostamisohjelma
Hehkulamppujen myynti on lopetettu EU-alueella lamppujen huonon hyötysuhteen vuoksi. Suurin osa hehkulampun käyttämästä sähköstä muuttuu lämmöksi; vain 5-10 prosenttia sähköstä muuttuu näkyväksi valoksi. Osa hehkulampuista on mallista riippuen himmennettäviä. Useimpiin kodin valaistustarpeisiin löytyy nykyään hehkulamppua energiatehokkaampi ratkaisu.
Vertaa eri paikkojen valoisuuksia (ikkunan vieri, lampun alapuolinen pulpetti, pimein nurkka). 13.4.2021 Pintalämpötilamittari Luokka- ja muiden koulun oleskelutilojen lämpötilan tulisi olla noin 20–22 °C. Poikkeamat tästä vähentävät viihtyvyyttä ja terveyttä. Pintalämpötilamittarilla voidaan mitata tilojen suuntaa antavaa lämpötilaa.
Tähän mennessä ovat jo uudistuneet astianpesukoneiden, jääkaappien, pakastimien, pyykinpesukoneiden, televisioiden, näyttöjen, viinikaappien, renkaiden ja lamppujen energiamerkinnät.
Lisäksi renkaiden energiamerkintä uudistui toukokuussa ja syksyllä vielä saamme uudet merkinnät lampuille. Muille merkityille laitteille uudistus on tulossa vuoteen 2025 mennessä. Energiamerkintä ja ekosuunnittelu ohjaavat valmistajia parantamaan tuotteiden energiatehokkuutta.