Siirry sisältöön

17 hakutulosta

Patteriverkon perussäätö parantaa viihtyvyyttä ja voi myös alentaa kustannuksia Motivan arvioiden mukaan oikein tehdyllä perussäädöllä voidaan saavuttaa jopa 10–15 prosentin säästö energiankulutuksessa. Saavutettavien säästöjen määrä riippuu kuitenkin paljon kiinteistön lämmitysolosuhteiden lähtötilanteesta.
Patteriverkon toiminnan tehostaminen Patteriverkon toimintaa pystytään tehostamaan usein paljonkin tekemällä perusteellisen patteriverkon perussäätö. Siihen sisältyy sekä säätötoimia että usein uudet säätölaitteet. Suuremmissa kiinteistöissä patteriverkon säätö kannattaa tehdä keskitettynä toimenpiteenä, joka toteutetaan ammattilaisen laskemien säätöarvojen mukaisesti.
Patteriverkon virtausnopeus. Virtausnopeuden lisääminen (kiertovesipumppu pyörii suuremmalla kierrosnopeudella) kaventaa meno- ja paluuvesilämpötilojen eroa. Tarkastetaan patteriventtiilien ja termostaattien toiminta ja uusitaan termostaatit tarvittaessa. Patteriverkon lämpötilan säätöjen tarkastuksella varmistetaan, että patteriverkkoon ajetaan oikeanlämpöistä vettä.
Patteriverkon lämpötila-aluetta voidaan laskea usealla eri tavalla: patteriverkon perussäädöllä, säätölaitteiden uusimisella ja radiaattorien vaihtamisella suuritehoisempiin malleihin.
Voit tehostaa patteriverkkosi toimintaa uusimalla patteriventtiilit ja -termostaatit, kiertovesipumpun ja paisunta-astian. Patterit ilmataan huolellisesti lämmityskauden alussa ja samalla lisätään tarvittaessa vettä painemittaria seuraten. Tuloksena on tehokkaampi, energiaa säästävämpi patteriverkko, joka säätyy paremmin ja toimii luotettavasti.
Valinnat riippuvat usein muun muassa lämmönjakotavasta, mahdollisen patteriverkon lämpötilatasosta, energiatarpeesta, rakennuksen maantieteellisestä sijainnista, rakennuksen käyttöfunktiosta, mahdollisista rakennuksen viilennystarpeista, paikallisista energiahinnoista, tontista, luvista sekä muista seikoista eri kokoluokan kiinteistöissä.
Ilmaukseen tarvitaan enemmän varusteita ja aikaa kuin patteriverkon kohdalla, joten harkitse työn teettämistä ammattilaisella. Lattialämmityspiirien venttiileitä (toimilaitetta) on hyvä verryttää ajoittain kesäaikana termostaatin avulla nostamalla ja laskemalla lämpötilaa muutamia kertoja.
Paisunta-astian tilavuus valitaan vastaavasti kuin patteriverkossakin, mutta sen lisäksi on varauduttava koko keräintilavuuden täyttymiseen höyryllä. Kuva 5. Pientalon lämmönjakoverkon painemittari (0–10 metrin asteikolla eli 0–1bar). Painemittarin alapuolella on varoventtiili, joka päästää vettä mikäli painetaso ylittää 1,5 baria.
Olemme tyytyväisiä näihin kaikkiin mainittuihin lukuihin ja pohdimme parhaillaan palvelumallin laajentamista koskemaan patteriverkon tasapainotusta ja korvausilmaventtiilien hankintaa ja asennusta”, Meskanen jatkaa.
Vesikiertoisessa lattialämmityksessä se toimii selvästi paremmin kuin patteriverkossa matalamman lämpötilatason vuoksi.