Siirry sisältöön

74 hakutulosta

Käsiteltyjä aihekokokonaisuuksia ovat energiakatselmukset, energiatehokkuussopimukset, energiatehokkuuden rahoitus, energiatodistusneuvonta, kestävä liikenne ja liikkuminen, materiaalitehokkuus ja uusiutuvan energian hyödyntäminen sekä talotekniikan viestintäfoorumi. Energiankäyttö Suomessa -osioon on koottu tilastotietoja energiankäytöstä ja hiilidioksidipäästöistä Suomessa.
Ajankohtaisia asioita energiatehokkuussopimukseen kuuluville yrityksille Sophia Rovio Motiva Oy (pdf) (956.2 KB) Tallenteen saa laittamalla pyynnön sähköpostiin ilmoittautumiset@motiva.fi .
Tuki tavanomaisiin energiatehokkuusinvestointeihin edellyttää liittymistä energiatehokkuussopimukseen. Tiesitkö, että kunnallinen vesihuoltolaitos voi saada jopa 50 prosenttia valtion energiatukea energiakatselmuksen toteuttamiseen?
Tavanomaisen tekniikan energiatehokkuusinvestoinneille voidaan myöntää tukea vain energiatehokkuussopimukseen liittyneille yrityksille ja kunnille. Valtion tuki on suunnattu erityisesti energiatehokkuusinvestoinneille, jotka eivät toteutuisi ilman tukea.
12.2.2024 13.00 Ota käyttöön energiatehokkuuden tarkistuslistat Motiva on tehnyt energiatehokkuussopimuksen toimeenpanoon liittyvänä kehityshankkeena työkalun energiatehokkuustoimien tarkistukseen.
Kaupunki on mukana Kuntien energiatehokkuussopimuksessa ja Kuopiossa on jo aiemmin laadittu ilmastostrategia, energiankäytön tehostamissuunnitelma sekä katselmoitu kolmas osa kaupungin kiinteistöistä. Ilmastostrategia ohjaa paikallisia toimia Kuopion kaupunki laati jo vuonna 2003 oman ilmastostrategian, joka ohjaa paikallisia toimia kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi.
Syväselvitykset Syväselvityksen avulla energiatehokkuussopimukseen kuuluva suuri yritys voi selvittää energiankäyttönsä tehostamista, uusiutuvan energian käytön osuuden kasvattamista tai muuten yrityksen energiankäytön muuttumista vähähiiliseksi.
Energiatehokkuussopimukseen liittyneet osallistuivat aktiivisesti säästötalkoisiin Yritykset ja kunnat raportoivat vuonna 2023 tehneensä uusia, energiatehokkuutta parantavia toimenpiteitä haasteellisena energiavuonna 2022 lähes 5 400 kappaletta. Ennätyksellinen määrä toimia tehosti tiukassa paikassa vuotuista energiankäyttöä yli kaksi terawattituntia.
Jatkohankkeeseen haetaan mukaan energiatehokkuussopimukseen liittyneitä yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneet tehostamaan energiatehokkuustyötä ja energiatehokkuuden johtamista ETJ + -järjestelmän avulla.
Uusia liittojen vastuuhenkilöitä opastettiin energiatehokkuussopimukseen liittyvistä prosesseista (mm. liittymissopimusten tarkastus). Vuonna 2023 energiatehokkuussopimukseen liittyi 62 yritystä, joista 35 elinkeinoelämän sopimukseen ja 27 kiinteistöalan sopimukseen.