Siirry sisältöön

248 hakutulosta

Osuessaan aurinkokennoihin fotonit luovuttavat energiansa kennojen materiaalin elektroneille. Nämä fotoneilta energiaa saaneet elektronit muodostavat sähkövirran aurinkokennojen virtajohtimiin.
Hankkeen konkariyrityksiä ovat Kesko, ABB ja VSV-Energia. Energiatehokkuuden johtamisjärjestelmää rakentamaan tai kehittämään lähtivät Helsingin kaupungin asunnot (Heka), Woikoski, Leden Group, DNA, Tampereen Aikuiskoulutuskeskus (TAKK), Savon Voima, Linkosuo, Solway Chemicals, Kerabit ja Sinituote. Kiwa on mukana asiantuntijayrityksenä.
Yhteishankkeissamme eri alojen asiantuntijat ja ammattilaiset ratkovat yhdessä arjen energia- tai materiaalitehokkuushaasteita. Yhteishankkeisiin osallistuminen on kustannustehokas tapa osallistua oman toimialan kehittämistyöhön. Yhteistyön tuloksena syntyy käytännönläheistä tietoa ja toimivia ratkaisuja, joilla energian ja materiaalien käyttöä on mahdollista entisestään tehostaa.
Jäsenvaltioiden on asetettava kansalliset panoksensa unionin yleistavoitteen saavuttamiseksi osana jäsenvaltioiden yhdennettyjä kansallisia energia- ja ilmastosuunnitelmia hallintomalliasetuksessa (EU) 2018/1999 vahvistetun hallintoprosessin mukaisesti. Suomi on ilmoittanut tavoittelevansa vähintään 51 prosentin uusiutuvan energian osuutta vuonna 2030.
Laskennassa huomioidaan muun muassa investointi-, energia-, huolto- ja kunnossapitokustannukset. VALTTI-laskuri on hankintadirektiivin mukainen elinkaarikustannusten laskentatyökalu, sillä se on kaikille avoimesti saatavilla ja kehitetty yhteistyössä alan yritysten, hankkijoiden ja alan asiantuntijoiden kanssa. Lue käyttöohje ennen laskurin käyttöä.
Aineistoa Motivan verkkopalvelun Lämpöpumput-sivuja varten on koottu yhteistyössä Suomen Lämpöpumppuyhdistys SULPU ry:n, Scanoffice Oy:n, Rototec Oy:n, Nivos Energia Oy:n, Nibe Oy:n ja Onninen Oy:n kanssa. Ota yhteyttä Teemu Kettunen asiantuntija +358 (0) 9 6122 5035 Lähetä sähköpostia
Se tuottaisi Lahti Energia Oy:n Kymijärvi II ja III voimalaitosten savukaasuista erotetusta hiilidioksidista ja elektrolyyserillä tuotetusta vedystä metanoimalla tuotettua uusiutuvaa metaania verkkoon syötettäväksi. Laitoksella tuotettaisiin yhteensä noin 410 GWh metaania ja noin 128 GWh lämpöä vuodessa.
Tapahtumassa kokoontuvat energiatehokkuuden, energia-alan ja kuluttajaneuvonnan asiantuntijat sekä kestävää ja oikeudenmukaista vihreää siirtymää edistävät ja tutkivat tahot. Tapahtumassa esittäytyvät myös neuvontaa ja energiatietoa tuotavat organisaatiot.
Keskon lisäksi muita hankkeen konkariyrityksiä ovat ABB ja VSV-Energia. Energiatehokkuuden johtamisjärjestelmää rakentamaan tai kehittämään lähtevät Helsingin kaupungin asunnot (Heka), Woikoski, Leden Group, DNA, Tampereen Aikuiskoulutuskeskus (TAKK), Savon Voima, Linkosuo, Solway Chemicals, Kerabit ja Sinituote. Kiwa on mukana asiantuntijayrityksenä.
Vuosille 2017–2025 solmitut neljä energiatehokkuussopimusta kattavat elinkeinoelämän (teollisuus, energia-ala, yksityinen palveluala), kiinteistöalan, kunta-alan ja lämmityspolttonesteiden jakelun. Vapaaehtoisiin sopimuksiin odotetaan liittyvän useita satoja yrityksiä ja kuntia, jotka asettavat omalle energiankäytölleen tehostamistavoitteen vuodelle 2025.