Siirry sisältöön

44 hakutulosta

Case_Helen (pdf) (3.5 MB) Energiatehokas lämmönsiirto teollisuudessa from Motiva Säästöt selville yhteishankkeessa Motivan vuosina 2014–2016 koordinoima ”Lämmönsiirron energiatehokkuus” -hanke selvitti keinoja parantaa tehtaiden lämmönsiirron ja lämmöntalteenoton energiatehokkuutta.
Monesti teollisuusprosessien lämmöntalteenottoa tutkittaessa on hankalaa löytää sopiva lämpönielu, johon talteen otettua lämpöä voitaisiin syöttää jatkuvasti ja kannattavasti. Purson tapauksessa tällainen potentiaalinen lämpönielu oli myöhemmässä prosessivaiheessa.
Muut energiatehokkuustoimet vesihuoltolaitoksilla Tehosta vesihuoltolaitoksen energiankäyttöä vinkkiemme avulla: Aurinkosähkö vesihuoltolaitoksilla Energiatuki ja sen hakeminen Vesilaitoskiinteistön energiatehokkuus Vesihuoltolaitosten energiatehokkuus tulevaisuudessa Lämmöntalteenotto vesihuoltolaitoksilla Energianhallinta: Mittarointi Energianhallinta: Seuranta ja analysointi Energianhallinta
Salico Oyn hukkalämmön lämmöntalteenotto ESCO-hankkeena ja muita Caverionin toteuttamia energiahankkeita, Teppo Manninen Caverion Oy (pdf) (1.5 MB) 2. Halva Oyn energiaremontti pienensi tuotannon lämpökuormaa ja paransi olosuhteita, Jean Karavokyros Halva Oy (pdf) (1.1 MB) 3. Virtuaalivoimalat kulutusjouston eturintamassa, Anssi Laaksonen Siemens Oy (pdf) (3.8 MB) 4.
Poistoilman lämmöntalteenotto pienentää lämmitysenergian kulutusta. Ilmanvaihdon ohjaus todellisen käyttörytmin perustella vähentää lämmitys- ja sähköenergian kulutusta: jos laitteiden todellinen käyttötarve on 50 prosenttia, tarpeenmukainen ohjaus puolittaa ilmanvaihdon lämmitysenergiankulutuksen.
Muista erityisesti seuraavat asiat: suunnittele perheesi tarpeita vastaava talo; eristä talo reilusti ja huolellisesti; hanki hyvät ikkunat; tee talosta ilmanpitävä; ja hanki taloon tehokkaalla lämmöntalteenotolla varustettu tulo- ja poistoilmanvaihto. Motivan julkaisuja: Lämmitysjärjestelmät
Asunnoissa on lisäksi tehokas lämmöntalteenotto ilmanvaihtokoneessa. Taloissa tarvitaan mahdollisimman vähän kiinteistöjen ulkopuolista energiaa, sillä talojen rakenteet ovat tiiviit ja tilat tehokkaasti käytössä. Kuva. Passiivitalokiinteistö koostuu rivi- ja paritaloista. Lähes puolet kiinteistön lämpimästä käyttövedestä lämmitetään aurinkoenergialla.
Saneerauksella saavutettuja hyötyjä olivat muun muassa: Pienemmät lämpöhäviöt pienempien johtumishäviöiden sekä ilmanvaihdon lämmöntalteenoton ansiosta. Tilojen käytettävyys parani paremman valaistuksen ja sisäilmaolosuhteiden ansiosta. Uusittu tekniikka ja tilojen osastoinnit laskivat energiankulutusta.
Energiatehokkaan kodin suunnittelun avainkohtia ovat: talon koko ja muoto, talon sijoittaminen tontille, lämmöneristys, ilmanpitävyys, lämmitysjärjestelmä, lämmöntalteenotolla varustettu ilmanvaihto, vedenkulutus, vesikalusteet, sähköratkaisut, ja teknisten järjestelmien tarpeenmukainen ohjaus.
Verkostojen energiatehokkuuden mallintaminen Jäteveden pumppaus Energiatehokas jäteveden puhdistus ja lietteen käsittely: Ilmastus Aktiivilieteprosessi Lietteen sakeutus ja mädätys, biokaasun tuotanto Biokaasun energiatehokkaat käyttöratkaisut Lietteen kuivautus Lietteen jatkojalostus Muut energiatehokkuustoimet: Aurinkosähkö Kiinteistön energiatehokkuus ja sähköliittymän optimointi Lämmöntalteenotto