Siirry sisältöön

20 hakutulosta

Ruokahävikin vähentämistä koko elintarvikeketjussa Ruokahävikkiä syntyy niin kotitalouksissa, ravintoloissa, kaupoissa, teollisuudessa kuin alkutuotannossa. Tarvitsemme monia erilaisia työkaluja, innovaatioita ja vuorovaikutusta hävikin vähentämiseen koko elintarvikeketjussa.
Ruokahävikki halutaan puolittaa vuoteen 2030 mennessä ja biojätteen kierrätys nostaa 65 prosenttiin. Sähkö- ja elektroniikkaromussa olevat arvokkaat raaka-aineet halutaan tehokkaammin takaisin kiertoon – ja toisaalta niiden sisältämät vaaralliset aineet pois kierrosta. Rakennus- ja purkumateriaalista halutaan hyödyntää materiaalina vähintään 70 prosenttia.
Katselmuksia ovat teettäneet viime vuosina erityisen paljon elintarviketeollisuuden yritykset, joilla on ollut kova paine vähentää ruokahävikkiä ja esimerkiksi pakkausjätteen määrää, kertoo johtava asiantuntija Ilkka Hippinen Motivasta. Rahoitusta katselmuksiin ovat viime aikoina hakeneet aktiivisesti myös rakennustuoteteollisuuden ja teknokemianteollisuuden yritykset.
Vähennä eläinperäisten raaka-aineiden käyttöä ruoanvalmistuksessa ja vältä ruokahävikkiä. Sammuta laitteet ja valot, kun niitä ei tarvita. Hyödynnä auton ja laitteiden vuokrauspalveluita ja yhteiskäyttöä. Opi tulkitsemaan sähköyhtiön kulutusseurantaa, asiantuntijamme auttaa. Klikkaa auki energianeuvojan video.
Pyroll Pakkaukset – tavoitteena kehittää yhä ympäristöystävällisempiä tuotteita Suomalainen Pyroll Pakkaukset kehittää ja tuottaa pakkauksia, jotka vähentävät pakattavien tuotteiden vaurioitumista sekä pilaantumista ja siten ehkäisevät muun muassa ruokahävikkiä.
Ruokahävikin vähentämistä koko elintarvikeketjussa Ruokahävikkiä syntyy niin kotitalouksissa, ravintoloissa, kaupoissa, teollisuudessa kuin alkutuotannossa. Tarvitsemme monia erilaisia työkaluja, innovaatioita ja vuorovaikutusta hävikin vähentämiseen koko elintarvikeketjussa. Ota yhteyttä Elli Saari asiantuntija +358 (0) 9 6122 5011 Lähetä sähköpostia
Kokeilut tarjoavat vastauksia siihen, miten kuntien tuottamilla tai ostamilla tavaroilla tai palveluilla voidaan edistää ilmastovastuullista elämäntapaa, vähentää ruokahävikkiä sekä työmatka- ja vapaa-ajan liikkumisen päästöjä.
Kuljetuksessa alusta ja aaltopahvi suojaavat tuotteita, ja siten estävät tehokkaasti ruokahävikkiä. Myymälässä laatikot pitää kuitenkin saada avattua siten, että laatikon alaosa ja alusta jäävät yrttien alle tueksi. Aaltopahvinen alustaratkaisu Kaikki alustat on aiemmin valmistettu polystyreeniraaka-aineesta syvävetotekniikalla.
Ruokahävikki Alun perin syömäkelpoisen ruuan päätymistä roskiin tai biojätteeksi. Koko maailmassa noin 30 prosenttia tuotetusta ruoasta päätyy hävikkiin ja Suomessakin 10–15 prosenttia. Ruokajärjestelmä Ruokajärjestelmän vaiheita ovat alkutuotanto, jalostus, kauppa ja ateriapalvelut, kuluttajien toiminta, jätteiden käsittely sekä kuljetukset.
Lisäksi yritykset vähensivät ruokahävikkiä samana aikana lähes 12 miljoonaa kiloa. Materiaalitehokkuustoimilla yritykset raportoivat säästäneensä myös rahaa yli 17 miljoonaa euroa.