Siirry sisältöön

49 hakutulosta

Kestävä kehitys Kestävän kehityksen päämääränä on säilyttää hyvät elämisen mahdollisuudet nykyisille ja tuleville sukupolville. Kestävä kehitys koostuu ekologisesta kestävyydestä, taloudellisesta kestävyydestä sekä sosiaalisesta ja kulttuurisesta kestävyydestä. Siksi päätöksenteossa ja toiminnassa on otettava huomioon sekä ympäristö, ihminen että talous.
Elinvoimaa kestävällä kuntatyöllä -kuntaverkostojen verkostoitumistilaisuus 19.3.2025 8.30-16.00 Perustiedot Tapahtumapaikka Hybridi-tilaisuus: Kuntatalo, Toinen linja 14, 00530 Helsinki Lisätietoja okariina.rauta@motiva.fi Tuotteet kestävä kehitys Kuvaus
Kestävä kehitys Kestävän kehityksen aihepiiriin liittyvien tapahtumien esitysaineistot kootaan tähän osioon. Esitykset löytyvät omilta alasivuiltaan oheisesta navigaatiosta. Ei tapahtuma-aineistoja tällä hetkellä.
22.2.2024 10.00 Haemme kestävän liiketoiminnan asiantuntijoita Oletko laajakatseinen, toimeen tarttuva ja seuraat toimintaympäristöä uteliaasti? Tule mukaan joukkoomme toteuttamaan kestävän kehityksen hankkeita yritysten ja muiden toimijoiden kanssa. Meillä saat tehdä vaikuttavaa työtä!
Avainsanat: Kestävä kehitys, ilmastopaneeli, ilmastonmuutos, kasvihuonekaasut, päästöt, hiilinielut, hiilineutraalius, luonnon monimuotoisuus Podcastin voit kuunnella myös Spotify-musiikkipalvelussa: Romuttuvatko Suomen ilmastotavoitteet? – Ilmastopaneeli lyö faktat pöytään Palaa otsikoihin
Kestävän kehityksen palvelut Motiva on valtionyhtiö, jonka erityistehtävänä on vauhdittaa kestävää kehitystä yhteiskunnassa. Luomme, kehitämme, viemme käytäntöön ja skaalaamme vaikuttavia kestävän kehityksen ratkaisuja valtionhallinnon, kuntien ja yritysten työparina. Yhdistämme monialaisen osaamisen ja digitalisaation tuomat mahdollisuudet kestävän muutoksen mahdollistamiseksi.
Kestävän kehityksen budjetoinnilla vaikuttavuutta Mitkä ovat kestävän kehityksen ja talouden linkitykset? Miten kestävä kehitys kytketään kuntien talouden suunnittelun ja seurannan prosesseihin? Kuusi kuntaa etsii vastauksia näihin kysymyksiin ja työstää omaa kestävän kehityksen budjetointiaan valitsemiensa teemojen mukaan.
Verkoston toiminnalla mahdollistetaan myös hankkijoille tärkeäksi työkaluksi muodostuneen Kriteeripankin sisällön kehitys. Kenelle verkosto on tarkoitettu? Yhteisrahoitteinen verkosto on avoin kaikille julkisen sektorin hankkijoille sekä toimialaliitoille, joille palvelut kohdennetaan.
Uusiutuvista energialähteistä tuotetulla energialla edistetään kestävän kehityksen toteutumista kunnissa. Päästöjen vähenemisen ohella uusiutuvien energialähteiden käyttö lisää myös alueellista hyvinvointia. Esimerkiksi paikalliseen biopolttoaineiden hankintaan perustuva lämpöyrittäjyys vahvistaa kunnan elinkeinoelämää luomalla uusia työpaikkoja alueelle.