Siirry sisältöön

12 hakutulosta

Päivitys tähän päivään Lopulta saneerauksen myötä Jarin ja Mikan sata vuotta vanhan talon energiatehokkuus päivitettiin vastaamaan 2000-luvun standardeja, mikä heijastuu heidän nykyiseen matalaan energiankulutukseensa.
Energiatehokkuus- ja säästöteoilla kiistaton vaikutus Eri sektoreiden energiansäästötoimien yhteenlaskettu säästövaikutus vuonna 2021 oli noin 85 TWh. Määrä on huomattava, kun sitä vertaa energian kokonaiskulutukseen, joka oli 377 TWh tai loppukulutukseen, joka oli 307 TWh.
Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin uudistaminen (ym.fi) Lisätietoja: Motiva Oy asiantuntija Kirsi-Maaria Forssell puh. 0400 464 787 kirsi-maaria.forssell@motiva.fi ympäristöministeriö rakennusneuvos Jyrki Kauppinen puh. 0295 250 122 jyrki.kauppinen@gov.fi www.motiva.fi/talotekniikanviestintafoorumi Rakennusten energiatehokkuus (ym.fi) Palaa otsikoihin
Ammattikeittiöiden energiatehokkuutta voidaan parantaa muun muassa laitteiden tarkoituksen mukaisella käytöllä ja ottamalla energiatehokkuus ja elinkaarikustannukset mukaan hankintojen valmistelussa.
Tavoitteena energiatehokkuus ja päästövähennykset Sähköistymisen yhtenä keskeisenä ajurina ovat kansalliset ja globaalit päästövähennystavoitteet. Yhteishanke tukee energiatehokkuussopimustoimintaa ja edistää energiasäästöä.
Suunnitelman päivitys kattaa kaikki EU:n energiaunionin viisi ulottuvuutta: hiilestä irtautuminen (sisältäen kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisen ja uusiutuvan energian), energiatehokkuus, energiaturvallisuus, energian sisämarkkinat sekä tutkimus, innovointi ja kilpailukyky.
Suunnitelman päivitys kattaa kaikki EU:n energiaunionin viisi ulottuvuutta: hiilestä irtautuminen (sis. kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisen ja uusiutuvan energian) energiatehokkuus energiaturvallisuus energian sisämarkkinat sekä tutkimus, innovointi ja kilpailukyky EU on asettanut Suomelle vuotta 2030 koskien velvoitteeksi vähentää päästökaupan ulkopuolisia kasvihuonekaasupäästöjä
Automaatioasetuksilla energiatehokas ilmanvaihto Automaatioasetukset ovat tärkeässä roolissa, kun halutaan varmistaa ilmanvaihdon energiatehokkuus. Ilmanvaihdon on oltava riittävä mutta ei ylimitoitettu. Ilmanvaihdon osuus rakennuksen sähköenergian kokonaiskulutuksesta voi olla 30-50 prosenttia ilmanvaihdon tyypin mukaan.
Avainsanat: Kestävä kehitys, ilmastonmuutos, päästöt, energiatehokkuus, energiansäästö, kulutusjousto, hiilinielut, luonnon monimuotoisuus, luontoarvokompensaatio, ekologinen kompensaatio Podcastin voit kuunnella myös Spotify-musiikkipalvelussa: Ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen: Suomi matkalla puhtaan energian suurvallaksi Palaa otsikoihin