5 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Asiaa energiasta 5.–9. luokkalaisille Opetatko ala- tai yläkoulussa? Poimi talteen energiatehokkuuteen ja energian käyttöön liittyvä opetusmateriaali ja aktivoivat tehtävät. Ala- ja yläkouluissa opetussuunnitelman tavoitteena on muun muassa kestävän elämäntavan ja globaalin vastuun ymmärtäminen sekä omien valintojen vaikutus kestävän energian käytön kannalta.
Koulut ja oppilaitokset – Opitaan energiasta ja sen säästöstä Energian ja materiaalien järkevä käyttö sekä niiden merkityksen ymmärtäminen on tärkeä kansalaistaito, joka on hyvä opettaa lapsille jo nuorena. Energia-asiat kuuluvat monipuoliseen perusopetukseen eri oppiaineissa, varsinkin luonnontieteissä.
Tulevaisuuden visiossa fossiilisesta energiasta siirrytään täysin uusiutuvaan energiaan. Tämä tarkoittaa, että fossiiliset polttoaineet korvataan tuuli- ja aurinkosähkön kaltaisilla energiantuotannoilla. Euroopan mittakaavassa kaikesta energian kulutuksesta pystytään hoitamaan suorasähköistämisellä 80 %. Loppu 20 %, on mahdollista hoitaa vihreän vedyn avulla.
Nellinoora on suorittanut myös uusiutuvaan energiaan liittyviä kursseja osana ympäristötekniikan kandidaatin opintojaan. ”Kuitenkin, jos tekniikka ei tunnu omalta, niin ympäristötekniikan opintoja voi modifioida vähemmän tekniikkapainotteiseksi mm. sivuainevalinnoilla”, korostaa Nellinoora.
Miten paljon on massiivipuurakenteiset kiinteistöt kuluttavat energiaa? Massiivipuulle on sallittu uuden rakennuksen energiatehokkuusasetuksessa E-luvun ylitysmahdollisuus (esimerkiksi kerrostalot 10 %). Tämä ei kuitenkaan lähtökohtaisesti tarkoita, että massiivipuurakennus toteutettaisiin tämä poikkeus huomioiden.