8 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Mikäli arvioidaan tuulivoiman tuottavan 2500–3000 tunnin edestä sähköä vuosittain, tarkoittaisi 28 GW:n kapasiteetti 70–84 TWh tuulivoimaan perustuvaa sähköntuotantoa vuositasolla. Vastaavat tuotantomäärät eivät ole liioittelua, sillä nimenomaan tuulivoiman on ajateltu kattavan suurin osa sähköntuotannosta 2040-luvulta eteenpäin (Roques & kump, 2021).
Vuoteen 2035 mennessä tarjoamme joukkoliikennepalvelut täysin päästöttömästi. 7 Tommi Muona 7.11.2023 Sähkön hyödyntäminen energianlähteenä • Raideliikenne kulkee sähköllä: metro ja raitiovaunut vesi- ja tuulivoimalla, lähijunat vesivoimalla. • HSL-liikenteen bussikalustosta 30 % on sähköbusseja vuoteen 2025 mennessä. • Bussiliikenteeseen tuli 168 uutta sähköbussia vuonna 2022, ja vuoden
Alueella on kuitenkin julkisuudessa puhuttu tuulivoiman lisäämisestä. Jos haluttaisiin kartoittaa tuulivoiman mahdollisuuksia, niin pitäisi mitata tuulen voimakkuuksia tuulivoimaloiden toimintakorkeudella ja tehdä alustava selvitys alueen tuulivoiman mahdollisuuksista. On otettava huomioon tutka-alueet ja puolustusvoimien rajoittamat alueet tuulivoimalle.
Tuulivoima 4.3.1 Nykytilanne Kauniaisissa ei ole tällä hetkellä teollisen mittakaavan tuulivoimatuotantoa.
Sähkön käyttö (vasen kuva) ja Sähkön tuotanto (oikea kuva) v Suurimmat erot skenaarioiden välillä muodostavat tuotantopuolella tuulivoiman kasvuskenaariot ja käyttöpuolella vetytalouden ratkaisut. 5 Hankkeen kuvaus 6 Mukana olleet teollisuusyritykset v 7 Mukana olleet laite- ja teknologiatoimittajat v 8 Hankkeen tavoite • Tuoda esiin mahdollisuuksia hyödyntää hukkalämpövirtoja ja
Näissä taulukoissa käytetyssä laskennassa ydinvoiman hyötysuhde on 33 % (eli PEF = 3) ja vesi-, aurinko- ja tuulivoiman 100 % (eli PEF = 1) sekä bioenergian toteutuneen mukainen.
Yleisimpiä uusiutuvan energian lähteitä ovat vesivoima, puuenergia, tuulivoima, aurinkoenergia sekä biomassa. [4] 7 Pääasiallisesti elintarviketeollisuuden energianlähteet on ainakin vuodesta 2007 lähtien luokiteltu öljyyn, hiileen, maakaasuun, turpeeseen, puupolttoaineisiin, sähköenergiaan, ulkoisesti tuotuun lämpöenergiaan sekä muihin energianlähteisiin [5].
Päivinä kun on tarjolla paljon uusiutuvaa energiaa esimerkiksi tuulivoimaa, voidaan lämpöpumppukapasiteettia ja lämmönlähteen lämpötilaa nostaa merkittävästi. Tämän jälkeen voidaan varastoida korkealämpöinen lämpöenergia lämpövarastoon tai kaukolämpöverkkoon.