Siirry sisältöön

30 hakutulosta

Tulosten toivotaan palvelevan erityisesti energiatehokkuussopimuksiin kuuluvien yritysten omiin tavoitteisiin pääsemistä, jotta kansalliset energiatehokkuusvelvoitteet saadaan täyttymään. Motivan kokoama ja vetämä yhteishanke ”Sähköistyminen, hukkalämmöt ja lämpöpumput teollisuudessa” käynnistyi toukokuussa 2022.
Maakaasu lämmityskäytössä 16 sopimuskunnassa ja yhdessä kuntayhtymässä Kunta-alan energiatehokkuussopimuksessa (KETS) on mukana 124 kuntaa ja 13 kuntayhtymää, jotka kattoivat 75 prosenttia Suomen väestöstä ja siten suunnilleen myös rakennuskannasta. Mukana olevista kunnista 16 kuntaa ja yksi kuntayhtymä raportoivat vuonna 2020 käyttävänsä maakaasua rakennusten lämmitykseen.
Lue lisää 7.10.2020 Haku aukeaa: vertaisoppimisella vauhtia energiatehokkuuden johtamiseen Energiatehokkuussopimukseen liittyneille kunnille tarjotaan mahdollisuutta hakea energiatehokkuussopimuksen toimeenpanon vertaisoppimispilottiin keväällä 2021.
Energiatehokkuussopimukseen liittyneille tukea voi saada 50 prosenttia kuluista. Fakta: Moilas Oy on Pieksämäellä toimiva perheyhtiö, jonka kahdessa leipomossa työskentelee noin 85 henkilöä. Katselmoinnin tekevällä asiantuntijalla tulee olla Motivan myöntämä pätevyys.
Samoista syistä kannustankin jokaista yritystä liittymään energiatehokkuussopimukseen ja tuomaan kortensa kekoon yhteisen asian puolesta esimerkiksi selvittämällä oman yrityksen hukkalämpöjen hyödyntämismahdollisuudet.
Lue lisää 17.1.2022 TEM: Tukihaku avattu suurten yritysten energiatehokkuuden syväselvityksiin Energiatehokkuussopimukseen kuuluvat suuret yritykset voivat hakea tänä vuonna valtion energiatukea energiatehokkuus- ja ilmastoinvestointeja edeltäviin syväselvityksiin.
• Syväselvitystukea voivat hakea energiatehokkuussopimukseen kuuluvat suuret* yritykset. • Syväselvitykseen hyväksyttyjen kustannusten tuki on 40 %. Miksi vain suurille yrityksille? • Pk-yritysten, seurakuntien ja säätiöiden on mahdollista hakea tukea syväselvitys-tyyppiseen työhön täsmäkatselmuksena.
Lue lisää 3.2.2020 Energiavirasto, TEM ja Motiva: Sopimukset tehostivat energian käyttöä 5,2 TWh vuosina 2017–2018 Vapaaehtoisiin energiatehokkuussopimuksiin liittyneet sadat suomalaisyritykset ja kunnat ovat tehostaneet vuosittaista energiankäyttöään yhteensä 5,2 terawattitunnilla vuosina 2017–2018.
Kunnista yli puolet on mukana myös kunta-alan energiatehokkuussopimuksessa (KETS). Lue lisää 7.10.2022 Ideoita ja yhteistyötä verkostopäivillä Lappeenrannassa Ideoita, iloista puheensorinaa ja tuikitärkeää tiedonvaihtoa oli tarjolla runsain mitoin Fisu (Finnish Sustainable Communities) -verkoston kokoontumisessa Lappeenrannassa 4.–5.10.2022.
Tämä näkyy erityisen hyvin Energiatehokkuussopimuksen vuosiraportoinnin tuloksissa, joissa merkittävin osan tehostustoimista on suuntautunut prosessiin (vuonna 2019, 29 %) ja energian tuotantoon (vuonna 2019, 57 %). Kuva 4.16 Metalliteollisuuden erityspiirteitä ja energiankäytön kulutusjakauma.