Siirry sisältöön

11 hakutulosta

Fisu-verkoston talous- ja ilmastojohtamisen kehittämishankkeessa (REETTA) saadut tulokset ja työkalut ovat kaikkien kuntien hyödynnettävissä. Opit ja kokemukset tähän saakka on koottu yhteen selkeäksi koosteeksi. Fisu-kuntien kokemuksista ja etenemisestä talous- ja ilmastojohtamisen kehittämisessä kerrottiin 6.4.2022 järjestetyssä webinaarissa.
Lisätietoa REETTA-hankkeesta: Resurssiviisaiden kuntien talous- ja ilmastojohtaminen (REETTA)
Fisu-verkoston aiemmissa erillishankkeissa on edistetty resurssiviisaustyön toimeenpanon ja johtamisen eri osa-alueita: Resurssiviisaiden kuntien talous- ja ilmastojohtaminen (Reetta): Hankkeessa kehitetään ja kokeillaan tapoja nivoa ilmastotavoitteiden edistäminen osaksi kunnan talousjohtamista (2021−2022).
Nykytilan arvioinnit Vertaisoppiminen Vaikutusarviointi- ja skenaariotyö Politiikka-analyysit Hankintojen tuki Monialainen valmennus Esimerkkejä toteutuksista: Ilmastojohtajat, Talous- ja ilmastojohtaminen kunnissa FISU/REETTA, Reilu kiertotalous kunnissa, KEINO Akatemia, Social Innovations in Energy Transition (JRC), Resurssiviisaiden indikaattoreiden kytkentä kunnan johtamisjärjestelmään
Lisätietoa hankkeesta: Resurssiviisaiden kuntien talous- ja ilmastojohtaminen (REETTA) Yhteishankkeissamme eri alojen asiantuntijat ja ammattilaiset ratkovat yhdessä kestävyyshaasteita. Yhteishankkeisiin osallistuminen on kustannustehokas tapa osallistua oman toimialan kehittämistyöhön.
Ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -ohjelman rahoittamassa projektissa hyödynnetään yhteiskehittämisen prosessia, vertaisoppimisen menetelmää sekä Fisu-verkoston erillishankkeessa nimeltään Resurssiviisaiden kuntien talous- ja ilmastojohtaminen (REETTA) kehitettyä toimintamallia ilmastojohtamisen kytkemisestä osaksi kunnan talousjohtamista ja kunnan perustoimintaa.
Kuntien ilmasto- ja talousjohtaminen – yhteishanke kunnille Resurssiviisaiden kuntien talous- ja ilmastojohtaminen (REETTA) -hankkeessa resurssiviisaat Fisu (Finnish Sustainable Communities) -kunnat ovat yhdessä rakentaneet mallin ilmasto- ja talousjohtamisen kytkemiseksi.
Tavoitteena on päästä käsiksi Resurssiviisaiden kuntien talous- ja ilmastojohtaminen (Reetta) -hankkeessa tunnistettuihin pullonkauloihin, jotta ilmasto- ja resurssiviisaustavoitteiden käytännön toimeenpano saadaan osaksi kunnan talousjohtamista ja normaalia toimintaa. ”Kunnissa tuotetaan jo nyt valtava määrä tietoa.
Joulukuussa 2020 käynnistyneessä Resurssiviisaiden kuntien talous- ja ilmastojohtaminen (Reetta) -hankkeessa tunnistetaan, kehitetään ja kokeillaan keinoja huomioida ilmastotavoitteet kunnan budjetoinnissa, investointien suunnittelussa, kannattavuusarvioinneissa sekä hankinta- ja investointipäätösten perusteluissa.