Siirry sisältöön

14 hakutulosta

. - merkittävimmät mahdollisuudet lisätä uusiutuvan energian käyttöä - ehdotettujen toimenpiteiden vaikutus energiataseeseen - uusiutuvan energian ja ehdotettujen toimenpiteiden positiiviset vaikutukset (ympäristö, talous) - muut katselmuksessa esille tulleet merkittävät ehdotukset ja jatkoselvitykset esim. luvussa 6 esitetyt asiat.
Yksi vapaaehtoiseen sähköjärjestelmän tukeen mukaan ilmoittautuneista yrityksistä on Metsä Group, joka on merkittävä uusiutuvan sähkön tuottaja ja kuluttaja Suomessa. "Lähdimme mukaan Fingridin menettelyyn sähköpulan välttämiseksi, sillä on vastuullista tukea sähköjärjestelmämme vakautta Venäjän käyttäessä energiaa aseenaan.
Tarvitaan uusia keinoja, joilla voidaan vauhdittaa investointeja uusiutuvaan energiaan. Lahteen onkin jo suunnitteilla Suomen suurin vihreän vedyn tuotannon Power-to-Gas -laitos, joka muuttaa hiilidioksidin ja tuulivoimasähkön kaasupolttoaineeksi.
Säästämällä energiaa ja siirtymällä uusiutuviin energialähteisiin kotitaloudet paitsi hillitsevät ilmastokriisiä myös osallistuvat Suomen ja koko EU:n riippuvuuden vähentämiseen Venäjän fossiilisista polttoaineista. Kotitalouksille apua energiakysymyksiin on jo kolmen vuoden ajan tarjonnut maksuton alueellinen energianeuvonta, jota Energiavirasto rahoittaa.
Kehittämistoimien hyväksyttäviä kustannuksia ovat esimerkiksi investoinnit, tutkimus- ja kehittämistoimet ja uusiutuvan energian hankinta. Yrityksen tulee eritellä kehittämistoimien kustannukset kirjanpidossa niin, että tuen käyttöä on mahdollista valvoa.
Energiatavoitteista on toteutumassa uusiutuvan energian vähintään 51 prosentin osuus energian loppukulutuksesta vuonna 2030. Sen sijaan EU:n Suomelle ehdottama uusi tavoite, jonka mukaan energian loppukulutus olisi meillä enintään 250 TWh vuonna 2030 jää vielä avoimeksi.
Täsmäkatselmus tähtää energiatehokkuuden parantamiseen, energiansäästöön, uusiutuvan energian lisäämiseen tai vähähiilisyyden saavuttamiseen. Päätavoite täsmäkatselmuksissa on löytää ja esittää taloudellisesti kannattavia ja toteutuskelpoisia toimenpide-ehdotuksia.
Täsmäkatselmuksessa energiatehokkuuden ammattilainen etsii ja ehdottaa katselmoitavalle kohteelle taloudellisesti kannattavimmat ja toteutuskelpoisimmat toimenpiteet, joilla voi tehostaa energiankäyttöä, lisätä uusiutuvan energian käyttöä tai edetä kohti vähähiilisyyttä.
Fit for 55 -lainsäädäntöpaketin ehdotukset koskevat päästökaupan kiristämistä ja laajentamista, maiden välistä taakanjakoa, sosiaalirahastoa, uusiutuvaa energiaa ja energiatehokkuutta, ajoneuvojen päästörajoja, maankäyttösektorin roolia sekä hiilitulleja ja energiaverotusta.
Lisäksi hankkeessa käynnistetään konkreettisia energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian toimenpiteitä. Lisätietoja: Riikka Leskinen, etunimi.sukunimi@valonia.fi Palaa otsikoihin