Siirry sisältöön

31 hakutulosta

Kiertotalous voi olla keino edistää perusoikeuksien toteuttamista ja kuntalaisten hyvinvointia. Reilu kiertotalous -kunnissa hankkeen tavoitteet ovat: Kartoittaa vaikuttavia kiertotaloutta ja sosiaalista kestävyyttä hyödyntäviä käytäntöjä kunnista. Levittää löytyneitä käytäntöjä kaikkien käyttöön.
Reilu kiertotalous -hanke ja käsikirja 10 Esimerkkiä, joissa kiertotalous yhdistyy sosiaaliseen kestävyyteen. 1 Reilun kiertotalouden tarkistuslista toiminnan suunnitteluun ja arviointiin. 4/5 Hankkeen tilaisuuksiin osallistujien arvio oppimisen lisääntymisestä hankkeen avulla.
Asiasanat: Fisu-kunnat, kestävä kehitys, kiertotalous, Forssa, Riihimäki Podcastin voit kuunnella Spotify-musiikkipalvelussa: Fisu-podcast − Kiertotalous täydessä vauhdissa Forssassa ja Riihimäellä vt. kaupunginjohtaja Mika Herpiö, Riihimäen kaupunki tekninen johtaja Antti Heinilä, Forssan kaupunki viestintäpäällikkö Sirpa Mustonen, Motiva Oy Palaa otsikoihin
Kiertotalous tarjoaa ratkaisun hyödyntää yhä enemmän olemassa olevaa materiaalia uudelleen sen sijaan, että heikentäisimme luonnonekosysteemejä. Kiertotalous tarjoaa ratkaisun hyödyntää yhä enemmän olemassa olevaa materiaalia uudelleen sen sijaan, että heikentäisimme luonnonekosysteemejä, pohjaamalla taloutemme jatkossakin uuteen neitseelliseen materiaaliin.
Ohjelmaa valmistellut ympäristöministeriön neuvotteleva virkamies Taina Nikula muistuttaa heti alkuun, että kiertotalous ei itsessään ole tavoite. – Sen sijaan kiertotalous on mahdollistaja kasvihuonekaasupäästöjen, luonnonvarojen käytön ja luontokadon vähentämiselle. Se voi olla myös merkittävä kasvun ja uuden vientiliiketoiminnan mahdollista suomalaisyrityksille. Kuva.
Kesällä 2021 käynnistyneessä hankkeessa kehitetään alueen toimijoille toimintamalleja ja työkaluja, joilla voidaan edistää kiertotalous- ja vähähiilisyystavoitteita ja tunnistaa digitaalisten ratkaisujen ja datan tuomat hyödyt tavoitteiden saavuttamisessa.
6.4.2020 8.00 Suomessa luodaan kiertotalousvisiota vuodelle 2035 – Näin kiertotalous näkyy jo johtavien yritysten arjessa Hallitusohjelman mukaisesti Suomessa on käynnistetty kiertotalousohjelman valmistelu, ja kuluvan kevään aikana valmistuu visio Suomen kiertotaloustavoitteista vuodelle 2035. Monen ison suomalaisyrityksen strategiassa kiertotalous jo näkyy.
Esimerkkejä mahdollisista teemoista ovat hiilineutraalisuutta edistävät teknologiat, kestävä ruokajärjestelmä, puhtaan veden ratkaisut ja kiertotalous. Kehitettävät työkalut ja rahoitusratkaisut on tarkoitus saada laajempaan käyttöön hankkeen jälkeen.
Tähän pureutuu myös Reilu kiertotalous kunnissa -hanke ja sen Reilun kiertotalouden käsikirja. Reilu kiertotalous on systeeminen kokonaisuus, johon siirtyminen edellyttää toimintatapojen ja ajatusmallien muutosta koko kuntayhteisössä kuntaorganisaatiota ja kuntalaisia myöten.
Kiertotalous on talouden uusi muoto, jossa materiaalit ja raaka-aineet säilyvät kierrossa ja tuottavat arvoa toistuvasti. Motivan Kiertotalous liiketoiminta-alueen johtaja Isa-Maria Berman pohtii blogikirjoituksessaan, mitä kiertotalouden toteutuminen edellyttää. Kiertotalous ei toteudu yksinomaan kierrättämisellä, T&K&I-panoksilla tai sääntelyillä.