Siirry sisältöön

75 hakutulosta

Kohteen huoneistojen sähkönkulutus on noin 80 MWh vuodessa. Esimerkissä vertaillaan hyvityslaskennan vaikutuksia hankintaan ja sen kannattavuuteen.
Esimerkiksi jääkaappien sähkönkulutus on merkinnän voimassaoloaikana pienentynyt 60 prosenttia. Lamppujen osalta ekosuunnitteluvaatimuksilla säästettiin EU:ssa vuonna 2015 noin 41 TWh, mikä vastaa liki puolta sähkön kokonaiskulutuksesta vuodessa Suomessa. Ensimmäiset uudet energiamerkinnät tulivat laitteisiin keväällä 2021.
Sähkölaite Sähkönkulutus, Wattia Kulutuksen kasvu, l/100 km Istuinlämmitin 100 0,20 Takalasin + peilien lämmitin 300 0,59 Stereot kovalla äänenpaineella 240 0,47 Lämmityslaitteen puhallin (max) 200 0,39 Tehdasnavigointi 25 0,05 Yhteensä 865 1,7 Taulukon 1 laskelmaoletukset: hyötysuhteet: moottori 20 %, laturi 90 %, laturin hihnaveto 95 %, bensiinin lämpöarvo 9 kWh/l, ajonopeus 23,4
Yhdistetyn sähkön- ja lämmöntuotannon tase 9 Sähkötase: + alueen sähkönkulutus - alueen sähköntuotanto = sähkön nettotuonti 3.3. 3.3.1.
Ylijäämäsähkö: Se osa paikallisesti tuotetusta sähköstä, jota ei pystytä itse käyttämään (sähköntuotanto on suurempi kuin sähkönkulutus). W p : Ks. Piikkiwatti.
Ensimmäisenä energiamerkinnän 25 vuotta sitten saaneiden jääkaappien sähkönkulutus on tänä aikana pienentynyt 60 prosenttia. Uusi ekosuunnitteluvaatimus parantaa lisäksi laitteiden korjattavuutta ja varaosien saatavuutta.
Kantaverkkoyhtiö Fingridin tuoreet tiedot puolestaan kertovat, että syyskuussa sähkönkulutus laski seitsemän prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. ”Suomalaiset ovat lähteneet laajalla rintamalla säästämään energiaa ja tulokset puhuvat puolestaan. Talvi on kuitenkin vasta tulossa, joten näissä talkoissa riittää tekemistä”, toteaa Motivan viestintäjohtaja Kati Laakso .
Sama trendi on jatkunut myös tammikuussa, jolloin sähkönkulutus oli viisi prosenttia alempi kuin tammikuussa 2022. Myös energiasää on tänä talvena ollut tähän saakka suotuisa. Leuto ja tuulinen sää ovat osaltaan varmistaneet sähkön riittävyyttä.
Energiateollisuuden vähähiilisyystiekartan mukainen teollisuussektorin sähkönkulutus vuonna 2050 olisi noin 80 TWh. Suurinta kysynnän kasvua odotetaan etenkin metalli- ja kemianteollisuuden aloilla.
. – Myös sähkönkulutus on vähentynyt kolmanneksen valaistuksen ja saattolämmitysten automatisoinnin ansiosta, Pentti Saukko kertoo. Neste Hiironen sai energiahankkeeseen valtion energiatukea. Tuki mukaan laskien hankkeen takaisinmaksuajaksi on arvioitu 5,7 vuotta. – Tällä menolla tavoite toteutuu. Kaiken kaikkiaan olemme hankkeeseen erittäin tyytyväisiä.