7 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Ilmalämpöpumppu tehostaa Ilmalämpöpumppu sopii energiatehokkaaksi tukilämmitysmuodoksi myös vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän kanssa. Se voi toimia alkusyksystä ja loppukeväästä ainoana lämmittimenä ja muun ajan lämmitysjärjestelmän rinnalla, lukuun ottamatta kovimpia pakkasjaksoja.
; 7) määräajan paikallaan pysytettävät siirtokelpoiset rakennukset, joiden käyttötarkoitus ei siirron yhteydessä oleellisesti muutu; 8) rakennukset, joita käytetään hartauden harjoittamiseen ja uskonnolliseen toimintaan. 2§ Energiatehokkuuden parantamisen suunnittelu Rakennuksen korjaus- tai muutostyön taikka käyttötarkoituksen muutoksen energialaskennassa, laskentatyökalun valinnassa
Tehostamistoimien valintaan ja mitoitukseen tarvitaan hyvät lähtötiedot kulutuksesta ja sen jakautumisesta. Energiayhtiön tarjoama tuntikohtainen kulutustieto ja sen analysointi antavat hyvän pohjan, mikäli esimerkiksi lämmityslaitteiden mittarointiin ei haluta mennä.
Tässä esimerkkikohteessa vaihtui kylpyhuoneen termostaatti Energiatehokkaimman käytön onnistumiseksi on löydettävä mahdollisimman alhaiset käyttöajan ja poissaolon lämpötilatasot sekä oikeat valinnat aikaohjaukseen. Näiden asettelu ei todennäköisesti onnistu yhdellä kertaa vaan lämpötiloja ja aikoja on hienosäädettävä matkan varrella.
Väliaikaista kaukolämpöjärjestelmää purettaessa letkuista ja puhaltimista saattaa valua vettä rakennukseen. 3.1.12 Lämmitystavan valinta ja toteutus Oikeanlaisella lämmitysjärjestelmällä saadaan aikaan suuria säästöjä. Pelkästään koneiden kytkentätavalla (imu- ja puhallusputket) on kylmässä säässä huomattava merkitys.
Energiankulutukseen vaikuttaa myös sisäyksikön puhallustehon valinta. Energiatehokkain valinta on automaattiasetus, jolloin laite valitsee kulloiseenkin tilanteeseen sopivan optimaalisen puhallusnopeuden. Tällöin laitteen aiheuttama melu ja huoneen ilmavirtaukset saattavat ajoittain nousta epämiellyttäviksi.
Pohjoismaat ovat monessa suhteessa samanlaisia yhteiskuntia, joten ne ovat luonteva valinta haettaessa kansainvälistä vertailukohtaa. Myös ilmasto-olosuhteet ovat Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa samankaltaiset.