Siirry sisältöön

121 hakutulosta

Joka tapauksessa ilmanvaihto kuluttaa sähköä yllättävänkin paljon. Siksi sen toiminta kannattaa optimoida myös kesäolosuhteisiin sopivaksi. ”Oikein säädetty ja suunnattu sekä tasapainoinen ilmanvaihto takaavat miellyttävät sisäolosuhteet. Samalla vältytään vedontunteelta ja tarpeettomalta viilennykseltä”, Tolvanen sanoo.
Ilmanvaihtokoneen oikeanlaisella käytöllä varmistetaan riittävä ilmanvaihto sekä puhdas sisäilma käyttötuntien aikana haaskaamatta energiaa. Riittämätön ilmanvaihto johtaa sisäilman laadun heikentymiseen ja pahimmillaan aiheuttaa rakenteellisia vaurioita. Liian kovalla tai turhaan toimiva ilmanvaihto taasen hukkaa energiaa tarpeettomasti.
Tutustu ilmanvaihdon ylläpitoon ja energiatehokkaisiin käyttötapoihin: Ilmanvaihto kotona Energiatehokas ilmanvaihto 2012 (pdf) (873.1 KB) Lämpöpumppujen huolto- ja ylläpito Katso ohjeet oheisesta lämpöpumppujen huolto-ohjeesta, jossa on mukana myös asiaa lämmönjakojärjestelmän energiatehokkaasta ylläpidosta.
Myös liesituulettimen rasvasuodatin on syytä pestä samassa yhteydessä. – Talvella painovoimaista ilmanvaihtoa hillitään ja lautasventtiileitä säädetään pienemmälle. Jos venttiileitä ei nyt sään lämmetessä muista avata, ilmanvaihto heikkenee, sisäilma alkaa tuntua tunkkaiselta ja sisätilat lämpenevät tarpeettomankin paljon.
Teollisuudessa on paljon tehostettua ilmanvaihtoa vaativaa toimintaa ja vanhoja kiinteistöjä, joiden ilmanvaihdosta löytyy reilusti energiansäästöpotentiaalia ja korjattavaa. Toiminnaltaan ja energiankäytöltään tarkoituksenmukainen ilmanvaihto vaikuttaa myös ratkaisevasti työskentelyolosuhteisiin ja sitä kautta työhyvinvointiin ja tuottavuuteen.
Energiatehokas ilmanvaihto Energiatehokas ammattikeittiö Ammattikeittiön ilmanvaihto Kiinteistön ilmanvaihto Älykäs ilmanvaihto Rakennusautomaatio Energiatehokkuus Schneider Electric Finland Oy Tuomas Kotilainen puh. +358 50 385 3267 tuomas.kotilainen@se.com www.schneider-electric.fi Avainsanat: Kiinteistöautomaatio Rakennusautomaatio Etävalvonta Huoltosuunnitelmat Sähkönjakelu Mikroverkot
Mahdollisuudet parantaa energiatehokkuutta ja pienentää energiakustannuksia olemassa olevassa pientalossa keskittyvät lämmitykseen ja ilmanvaihtoon. Uudistamalla teknisiä järjestelmiä (lämmitystä, lämmönjakoa, ilmanvaihtoa) tai esimerkiksi vaihtamalla lämmitysmuotoa ja lisäämällä uusiutuvan energian käyttöä voidaan energiakustannuksia pienentää.
Jälkilämpö ja ilmanvaihto riittävät kuivattamaan saunan. Lisää saunan ilmanvaihtoa, kun lopetat saunomisen. Aina käyttövalmis kiuas voi kasvattaa sähkölaskua jopa 200–300 € vuodessa.
Suunnittelemalla, käyttämällä ja ylläpitämällä ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmiä oikein, energiaa ei kulu turhaan ja rakennuksessa saavutetaan hyvät sisäilmaolosuhteet.
Suunnittelemalla, käyttämällä ja ylläpitämällä ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmiä oikein, energiaa ei kulu turhaan ja rakennuksessa saavutetaan hyvät sisäilmaolosuhteet.