Siirry sisältöön

13 hakutulosta

Viime vuosina huomio on Euroopassa kiinnittynyt erityisesti ilmastonmuutokseen ja kasvihuonekaasujen päästökauppaan. Kauppaa voidaan kuitenkin käydä myös muilla päästöillä, josta hyvä esimerkki on USA:ssa käytävä rikkidioksidipäästöjen kauppa.
Ilmastonmuutoksen hillintä ja niukkenevat resurssit vaativat suuria ponnistuksia, joissa kuntien ja kaupunkien roolia ei voi liiaksi korostaa. Kunnianhimoisiin ilmastotavoitteisiin päästään vain määrätietoisella, hyvin organisoidulla johtamisella.
Rakennusten energiatehokkuusdirektiivi EU/2024/1275 Lisätietoa rakennusten energiatehokkuusdirektiivin uudistamisesta ympäristöministeriön verkkosivuilla: Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin uudistus Rakennusten energiatehokkuusdirektiivi tähtää vähähiiliseen rakennuskantaan ja ilmastonmuutoksen hillintään.
Hiilidioksidipäästöjä on nyt pienennettävä kaikin keinoin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.
Lue lisää 11.6.2024 Suosittu Energiaratkaisut taloyhtiössä -koulutus ammattilaisille jatkuu syksyllä Ilmastonmuutoksen hillintä ja energiatehokkuuden parantaminen ovat ajankohtaisia ja kriittisiä teemoja, erityisesti kiinteistö- ja rakennussektorilla. Taloyhtiöiden energiaratkaisut ovat keskeisessä roolissa, kun pyritään vähentämään energiankulutusta ja parantamaan kestävyyttä.
Vedyn parissa voi tehdä merkityksellistä työtä ilmastonmuutoksen ehkäisyssä ihan konkreettisesti. Työ on myös hyvin kansainvälistä: eurooppalaisissa verkostoissa viedään alaa eteenpäin, hankitaan rahoituksia, tehdään tutkimusta ja laajaa yhteistyötä. Työpaikkoja löytyy ympäri Eurooppaa.
Se tarkoittaa suomalaisyrityksille yhtäaikaisia investointitarpeita sekä ilmastonmuutoksen hillintään että siihen sopeutumiseen.
Lue lisää 17.1.2020 Kuntien ilmastojohtamisen reseptikirja julkaistaan 5.2.2020 Kunnilla on merkittävä rooli ilmastonmuutoksen hillinnässä. Ilmastotavoitteet ovat usein kunnianhimoisia, mutta niiden vieminen käytäntöön on haastavaa. Jotta ilmastotavoitteisiin päästäisiin, kunnat tarvitsevat tukea ja hyviä esimerkkejä, miten toiminta tulee organisoida.