Siirry sisältöön

48 hakutulosta

Mitä enemmän uusiutuvaa sähköenergiaa tuotetaan aurinko- tai tuulivoimalla, sitä enemmän sähkömarkkinoiden tulee joustaa sellaisina hetkinä, jolloin sääolosuhteista riippuvaista energiaa on vain vähän saatavilla. Tämä hyödyttää suoraan lämpöpumpulla energiansa tuottavaa, sillä lämpöpumppuja voidaan käyttää apuna energian varastoinnissa silloin, kun kysyntää on vähän.
Tärkeimmät sähköntuotannon energialähteet Suomessa ovat ydinvoima, vesivoima, tuulivoima, kivihiili, maakaasu, puupolttoaineet ja turve. Sähkön hintakilpailu ja päästökauppa voivat tuntua kuluttajista vierailta, mutta niillä huolehditaan siitä, että kulutettu sähkö on tuotettu mahdollisimman puhtaasti ja edullisimpaan mahdolliseen hintaan.
Lisäksi tuotettiin www.tuuliatlas.fi-sivusto, jossa on paljon tuulen ominaisuuksiin ja tuulivoimaan liittyvää tietoa. Tuuliatlas on merkittävä apuväline, kun Suomessa pyritään lisäämään uusiutuvan energian käyttöä kansallisten ja EU:n määrittämien tavoitteiden mukaisesti. Se on erittäin hyödyllinen työkalu muun muassa tuulivoimarakentajille ja kaavoittajille.
Onko kunnassanne bioenergiaa, tuulivoimaa vai jotakin muuta? Onko syytä selvittää erityisesti teollisuus- tai asuinalueen mahdollisuudet siirtyä uusiutuvaan energiaan tai arvioidaanko tarkemmin biokaasun tuotantomahdollisuuksia? Mahdollisuuksia on hyvin paljon, joten niitä on syytä miettiä etukäteen, jotta työstä tulisi mahdollisimman kustannustehokas ja tuloksellinen.
Lue lisää 14.12.2023 Fiksu kiinteistön omistaja joustaa ja optimoi Tulevaisuudessa energiajärjestelmän arvioidaan perustuvan ennen muuta sähköön, joka tuotetaan pääasiassa aurinko- ja tuulivoimalla. Sähköistymisen rinnalla toinen suuri trendi on sektori-integraatio eli sähkö-, lämpö- ja polttoainejärjestelmien yhdistyminen yhdeksi energiajärjestelmäksi.
Tuulivoima-alueella tai tuulipuistolla tarkoitetaan aluetta, jolla on useita toisiinsa liitettyjä voimaloita, jotka on kytketty kokonaisuutena sähköverkkoon. Voimalat sijoitetaan näillä alueilla useiden satojen metrien päähän toisistaan. Sijoitusetäisyys määräytyy usean tekijän, kuten turbiinin koon, voimaloiden lukumäärän ja voimaloiden sijoituskuvion perusteella.
Kaikki Energiavirastoon saapuneet 26 tarjousta koskivat tuulivoiman tuotantoa ja järjestelmään valittiin 7 hanketta edullisuusjärjestyksessä.
Palvelurakennusten ilmanvaihto Energia-asiantuntijana mitä enemmän oppii, sitä enemmän kiinnostaa Yritykset Energiatehokkuussopimukset Teolliset symbioosit – FISS Pakollinen energiakatselmus osalle pk-yrityksiä vuonna 2026 Sähköistämällä energiatehokkuutta teollisuudessa yhteishanke Sähköistyminen, hukkalämmöt ja lämpöpumput teollisuudessa -yhteishanke Uusiutuva energia Sertifioidut asentajat Tuulivoima
Ympäröivä maasto, puut, rakennukset jne. vaikuttavat tuulivoiman tuottoon. Ne aiheuttavat tuuleen pyörteisyyttä, mikä heikentää tuulivoimalan tuottoa. Jopa tasainen maanpinta aiheuttaa tuuleen pyörteisyyttä, minkä vuoksi tuulivoimala sijoitetaan yleensä mastoon. Paras tuotto saadaan, kun voimalaan tuulee vapaasti joka suunnalta.
Lue lisää 21.4.2023 Tuulivoimarakentamisen mahdollisuudet Itä-Suomessa Tuulivoimainvestoinnit tuovat konkreettista hyötyä ja elinvoimaa jo lukuisiin Suomen kuntiin, mutta tuulivoiman lisärakentamista myös vastustetaan monessa kunnassa. Lisäksi tuulivoiman rakentamiselle erityisesti eteläisillä merialueilla ja Itä-Suomessa on mm.