Siirry sisältöön

74 hakutulosta

Tämä tarkoittaa 3,9 TWh uutta vuotuista energiansäästöä kaudella 2024–2030, kun se on 2,3 TWh kaudella 2021–2024. Suomi on täyttänyt selvästi kauden 2014–2020 säästövelvoitteen pääosin energiatehokkuussopimusten tuottamilla säästöillä. Se on tavoitteena myös jatkossa.
Energiansäästövelvoite kiristyy Energiansäästövelvoite vuosille 2021–2030 nousee nykyisestä 0,8 prosentista asteittain 1,9 prosenttiin, mikä tarkoittaa 3,9 TWh uutta vuotuista energiansäästöä kaudella 2024–2030, kun kauden 2021–2024 se on 2,3 TWh.
Lämmityskauden päättyessä lämmitys ja ilmanvaihto laitetaan kesäkuntoon sekä asumismukavuuden että energiansäästön vuoksi. Lämmityslaitteet suljetaan ja ilmanvaihtolaitteet puhdistetaan ja säädetään kesäasentoon. Kaiken kaikkiaan on tärkeä varmistua, ettei laitteissa ole päällä asetuksia, joilla on vastakkaisia vaikutuksia sisälämpötilaan.
. – Energiansäästön teemaviikon vietto on hyvä tapa huolehtia siitä, että nämä asiat tulevat käsiteltyä ja niihin ehditään tuolloin perehtyä syvällisemmin. Marraskuu on taasen ajankohtana oiva hetki käsitellä näitä ympäristöoppiin kuuluvia sisältöjä, kun luonnossa ei tuolloin tapahdu mitään erityistä, Nita Sinisalo toteaa.
Tässä tutkimuksessa ohjauskeinoina olivat energiansäästöön kannustava informaatio-ohjaus verkossa sekä sosiaalinen normi, jota edusti osalle kotitalouksia tarjottu tieto sähkönkulutuksesta verrattuna muihin samankaltaisiin kotitalouksiin. Kotitaloudet saivat energianeuvontaa 12 kuukauden ajan sähköpostitse.
Tämä on todettu sekä kansallisten energiatehokkuussopimusten että kuluttajien energiansäästön saralla. Kun tarjolla on ajankohtaista tietoa, käytännön ohjeita ja vapaus toteuttaa itselleen sopivat toimet, saadaan aikaan isojakin asioita. Sama on näkynyt myös Astetta alemmas -energiansäästökampanjassa”, kertoo asiantuntija Kirsi-Maaria Forssell Motivasta.
Energiamerkeillä helppoa energiansäästöä Uuden merkin astuessa voimaan luokittelun vaatimuksia on kiristetty siten, ettei A-luokan tuotteita olisi vielä tarjolla. Näin asteikko jättää tilaa innovaatiolle ja energiatehokkaammille tuotteille. Energiamerkintä- ja ekosuunnitteluvaatimukset ovat tehokkaasti vähentäneet kotitalouksien energiankulutusta.
Wattimaisteri-kampanjan tavoitteena on, että mahdollisimman moni kotitalous aloittaisi nyt aktiivisen kulutusseurannan ja löytäisi omaan kotiin soveltuvat ja vaikuttavat energiansäästön ja sähkön ajallisen siirtämisen ratkaisut.
Lue lisää 1.11.2021 Energiansäästöä ja helpotusta arkeen taloautomaatiolla Taloautomaatiolla voidaan parantaa esimerkiksi rakennuksen energiatehokkuutta, turvallisuutta ja sisäilman laatua tai lisätä arjen sujuvuutta. Toisinaan kiinteistöissä voi olla useita eri taloautomaatiojärjestelmiä.
Lisätietoja: Lisätietoa energiamerkinnästä Energiaviraston ylläpitämästä verkkopalvelusta https://energiamerkinta.fi ja ekosuunnitteluvaatimuksista https://ekosuunnittelu.info/ Lisätietoa kodin energiansäästöstä www.motiva.fi/koti Yhteydenotot: asiantuntija Päivi Suur-Uski, paivi.suur-uski@motiva.fi , puh. 044 300 1369 Oikea säilytyslämpötila tärkeä – kylmäketjun katkeaminen voi pilata