11 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
TEKNISEN ERISTYKSEN ENERGIATEHOKKUUS | www.motiva.fi Motiva on tuottanut tämän aineiston osana Teknisen eristyksen energiatehokkuus -hanketta, jossa etsittiin keinoja tehostaa teollisuuden energiatehokkuutta parantamalla tehtaiden teknistä eristystä.
Muutoksesta vastasi energiatehokkuuspäällikkö, joka toimi ryhmän vetäjänä ja hänen energiatehokkuus‐ työhön allokoitavaa työaikaansa nostettiin 60 %:iin kokonaistyöajasta. Ryhmä kohdisti merkittävimmät muutokset toiminnassa tehokkuustoimenpiteiden johta‐ miseen ja niiden seurantaan.
Energiatehokkuus ja säästöpotentiaali 22 2. Kohteen jäähdytysjärjestelmä ja sen energiankäyttö 24 2.1. Perus- ja lähtötiedot 24 2.2. Jäähdytysenergiankulutus 25 2.3. Jäähdytysjärjestelmän käyttö- ja ylläpito-organisaatio 25 3. Jäähdytysjärjestelmän energiatehokkuus 26 3.1. Jäähdytyksen tuotanto 26 3.2. Lauhdutusjärjestelmä ja lauhdelämmön talteenotto 27 3.3.
Paineilman energiatehokkuus voidaan saada projektista prosessiksi, kun paineilmalle nimetään kohteessa vastuuhenkilö, jolle osoitetaan resurssit hoitaa paineilman energiatehokkuutta.
Raportista on julkaistu myös kansallinen BAT-raportti – SY51/2008 Paras käytettävissä oleva tekniikka (BAT) Teollisuuden energiatehokkuus.
Kylmäenergiaa käytetään tuotantolinjojen prosessijäähdytyksiin sekä kylmävarastojen jäähdyttämiseen. 1.2 Energiatehokkuus ja säästöpotentiaali Taulukossa 1 esitetään kohteen nykyinen kylmäenergian sähkönkulutus sekä sähkön, lämmön ja vedensäästöpotentiaalit toimenpiteillä, joiden takaisinmaksuaika on alle 10 vuotta sekä tarvittavat investoinnit.
Ylijäämälämmön hyödyntäminen Polttoaineen kuivaus Teollisuus Energiatehokkuus Ylijäämälämmön taloudellinen hyödyntäminen Polttoaineen kuivaustekniikat Ylijäämälämmön taloudellinen hyödyntäminen polttoaineen kuivatustekniikat Polttoaineen kuivatustekniikat Jaakko Nummelin Ville Hankalin Markku Raiko Julkaisija Motiva, Helsinki, 1/2014 2 Johdanto Polttoaineen kuivauksen tavoitteena on
Big datan analysointi ja automaation kehittyminen antavat mahdollisuuden huomioi- 106 VALTIONEUVOSTON SELONTEKO KANSALLISESTA ENERGIA- JA ILMASTOSTRATEGIASTA VUOTEEN 2030 da energiatehokkuus koko prosessissa ja ohjata prosessia tehokkuus huomioiden. Teollisuuden energiatehokkuus ei ole vain laitteiden ja komponenttien tehokkuutta, vaan myös sivuvirtojen hyödyntämistä tehokkaasti.
Vastuuhenkilön nimeämisen lisäksi on tärkeää, että H&L-järjestelmän energiatehokkuudella on reaaliaikainen mittari, josta nähdään H&L-järjestelmän energiatehokkuus ja jota seurataan. Hyvä energiatehokkuuden mittari perustuu tehtaan tuotantolinjan H&Ljärjestelmän ominaislämmönkulutuksen seurantaan.
H&L-järjestelmän energiatehokkuus voidaan saada projektista prosessiksi, kun H&L-järjestelmälle nimetään kohteessa vastuuhenkilö, jolle osoitetaan resurssit hoitaa H&L-järjestelmän energiatehokkuutta.