Siirry sisältöön

169 hakutulosta

Aurinkosähkö Aurinkosähkön perusteet Ennen järjestelmän hankintaa Aurinkosähkö- järjestelmät Järjestelmän valinta Hankinta ja asennus Aurinkosähkö- järjestelmän käyttö Aurinkosähkön paloturvallisuus Kokemuksia aurinkosähköstä Lisätietoja Aurinkosähkö-sivustolla on ajankohtaista ja kattavaa tietoa aurinkosähkölaitteiston hankinnasta, asentamisesta ja käytöstä.
Aurinkosähköä pientaloon 21.3.2023 Webinaarissa käytiin läpi pientalon aurinkosähköjärjestelmän soveltuvuuteen, mitoitukseen ja käyttön liittyviä asioita, markkinoita ja saatavuutta sekä näkökulmia hankinnan kannattavuuteen. Esitykset: Tilaisuuden tallenteen voi pyytää osoitteesta motiva@motiva.fi.
Jatkossa aurinkosähköä jyvitetään yhä useammin myös asukkaiden käyttöön aurinkosähkön hyvityslaskennalla. Aurinkosähköä kannattaa tuottaa ensisijaisesti omaan käyttöön. Kannattavuuden kannalta on olennaista, että tuotanto ja kulutus osuvat mahdollisimman hyvin samaan aikaan.
Vastaus: Käyttövesi kannattaisi mieluiten lämmittää aurinkolämmöllä ja vasta toissijaisesti aurinkosähköllä. Aurinkosähköä kannattaa muuttaa lämmöksi lähinnä silloin, kun sille ei ole muuta käyttökohdetta sillä hetkellä. Aurinkosähkö kytketään talon sähkökeskuksen yhteen vaiheeseen tai nykyään yleisimmin kaikkiin kolmeen vaiheeseen.
Aurinkosähkö vesihuoltolaitoksilla Aurinkosähkö soveltuu erinomaisesti vesihuoltolaitoksille, sillä sähkönkulutus on suurimmillaan valoisaan aikaan. Mitä kannattaa huomioida suunniteltaessa aurinkosähkön hyödyntämistä?
Aurinkosähkön paloturvallisuus -projekti 2020-2021 Aurinkosähkön tuotanto lisääntyy nopeasti. Aurinkosähköpaneelit ovat usein rakennusten katoilla, mutta jonkin verran myös integroituna esimerkiksi seinäelementteihin. Pääosin aurinkosähkö käytetään itse kohteessa, mutta ylijäämäsähköä syötetään myös sähköverkkoon.
Aurinkosähkön ja sähkönkulutuksen yhteensovittaminen Aurinkosähkön tuotanto keskittyy kesään ja päiväsaikaan. Tuotanto on vähäisempää keväällä, syksyllä ja erityisesti talviaikaan (ks. kuva 1). Tuotantoa ei myöskään synny lainkaan öisin. Aurinkosähkön tuotto osuu hyvin yhteen esimerkiksi kesäpäivien jäähdytystarpeiden kanssa.
Aurinkosähkön paloturvallisuus Aurinkosähkö on helppokäyttöistä ja luotettavaa tekniikkaa. Oikein mitoitettu, asennettu ja huollettu aurinkosähköjärjestelmä on kustannustehokas ja pitkäikäinen tapa tuottaa puhdasta energiaa. Aurinkosähköjärjestelmään, kuten muihinkin sähköjärjestelmiin, liittyy kuitenkin tulipalon riski.
Aurinkosähkön perusteet Tästä osiosta löydät perustiedot auringon säteilymäärästä ja maantieteellisen sijainnin vaikutuksesta siihen. Sivuilla on kuvattu myös sitä miten auringonsäteily muutetaan sähköksi ja millä tavoilla aurinkopaneeleissa tehtyä sähköä voidaan hyödyntää. Kuva. Viikin ympäristötalon aurinkopaneeliseinää. Kuva.
Kokemuksia aurinkosähköstä Oheisilta alasivuilta löydät esimerkkejä toteutetuista aurinkosähköjärjestelmistä erityyppisissä kohteissa. Leinilän tilan aurinkosähkölaitteiston tuotannon seurantatiedot ovat julkisia ja niihin voi tutustua nettiselaimella. Historiatietoa tuotosta löytyy vuodesta 2013 lähtien.