16 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
TEOLLISUUDEN UUNIT & ENERGIATEHOKKUUS Haukkaako uuni suurimman osan tuotantonne energiankäytöstä ja aiheuttaa mittavan energialaskun? Ohjaatteko uunin hukkalämmön ja kuumat savukaasut hyödyntämättöminä taivaalle? Kun tehostatte uunin energiankäyttöä, kulut ja päästöt vähenevät sekä toiminnan kannattavuus lisääntyy.
Saavutettujen säästöjen kerrannaisvaikutus (suorat ja epäsuorat) on yli 10 prosenttia valimon energiankäytöstä.
3.4.3 Energiakatselmus Onko koko organisaation energiankäyttöä - ja kulutusta mittaus- tai muuhun dataan perustuen analysoitu? Onko energiankäytön ja kulutuksen analyyseihin perustuen tunnistettu merkittävät energiankäytön alueet (osa organisaatiosta, joka merkittävästi vaikuttaa energiankäyttöön ja kulutukseen, tilat, laitteet, systeemit, prosessit)?
Energiakatselmusten toteuttamiseksi ja kehittämiseksi organisaation on: a) analysoitava koko organisaation energiankäyttöä ja -kulutusta mittaus- tai muuhun dataan perustuen b) energiankäytön ja kulutuksen analyyseihin perustuen tunnistettava merkittävät energiankäytön alueet (osa organisaatiosta, joka merkittävästi vaikuttaa energiankäyttöön ja kulutukseen, tilat, laitteet, systeemit
Sen avulla kaupan energiankäyttö ja siitä aiheutuvat kustannukset vähenevät. Samalla hiilidioksidipäästöt pienenevät.
Lasinvalmistus vaati paljon energiaa, jonka vuoksi tehtaalla tutkitaan mahdollisuuksia tehostaa lasiuunien energiankäyttöä. Hapen syöttö palamisprosessiin on yksi tarkastelluista keinoista päästä tavoitteisiin.
Saavutettujen säästöjen kerrannaisvaikutus (suorat ja epäsuorat) on yli 10 prosenttia valimon energiankäytöstä.
Alipainekeittimien pintalauhduttimien ja vakuumipumpun jäähdyttimien lämmönsiirtimien likaantuminen on tehtaalle iso ongelma, joka vaikuttaa järjestelmän energiankäytön tehokkuuteen merkittävästi. – Meriveden mukana tuleva aines likaa lämmönsiirtimen ja lämmön siirtyminen heikkenee.
Huber Finland Oy:n Taavetin tehdasta sulatusuunin energiankäytön hallinnassa. Myös uuniin ja lämmön talteenottoyksikköön tehtyjen parannusten ja osaavan henkilöstön ansiosta uuni kuluttaa aiempaa vähemmän energiaa. Uunin ovat yli kolmannes Suomen toimintojen kokonaisenergiansäästöstä. Vesilasin valmistus kuluttaa paljon energiaa.
VÄLTÄ VAJAATÄYTTÖÄ Jos uuni on jatkuvasti vajaatäyttöinen, kannattaa harkita muita toimia, esimerkiksi uunin osastointia, energiankäytön tehostamiseksi. Osastointi mahdollistaa lämmityksen ja mahdollisen ilmankierron vain tarvittavissa osissa uunia. Jos se ei ole teknisesti mahdollista, lämmitystä ja ilmankiertoa on ohjattava tuotantomäärän perusteella.