Siirry sisältöön

118 hakutulosta

Asuinrakennuksen luonnonvaloa koskeva asetus on esitetty Maankäyttö- ja rakennusasetuksessa 51§. 3.2.1 Rakennusten sisäilmasto ja ilmanvaihto, määräykset ja ohjeet Valaistusolosuhteille on esitetty vaatimuksia Suomen rakentamismääräyskokoelman osassa D2 (2012) Rakennuksen sisäilmasto ja ilmanvaihto.
Ilmanvaihtoon tarvittava energia saadaan nyt auringosta. Uusi tekniikka säästää energiaa ja parantaa kiinteistön olosuhteita. Remontissa Päiväkummun ilmanvaihto ja valaistus modernisoitiin, minkä lisäksi kiinteistöön asennettiin 20 kWh:n aurinkosähköjärjestelmä.
Kiinteistön lämmitys, lämmin ja kylmä käyttövesi sekä ilmastointi · Palamisilman sisäänotto ulkoa kiinteistöön · sisäänoton hallinta ja ilman lämmitys · toiminta seisokkiaikana · Palamisilman otto kattilaan · Tuotantotilojen lämmitys ja lämmityslaitteiden säätöpiirit · Muiden tilojen lämmitys ja lämmityslaitteiden säätöpiirit · Ilmanvaihto ja lämmön talteenotto · Kiinteistön yläosaan
Tämän rakennustyypin ilmanvaihto on aina päällä.
Tämän rakennustyypin ilmanvaihto on aina päällä. Sähkönkulutukseksi saadaan näin tammikuussa (6) D5/2012 kaava 7.1 koko vuosi Rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmässä ei ole muuta sähkönkulutusta.
Seuraavassa esimerkkinä listaa läpikäytävistä asioista: • Kiinteistö o Lämmitys o Ilmanvaihto o Lämmin käyttövesi +vesi o Rakenteet o Valaistus o Sähkökäytöt (moottorit, lämmitykset, yms.) o Kylmäjärjestelmät • Tehdaspalvelujärjestelmät o Paineilmajärjestelmät o Prosessi-ilmanvaihtojärjestelmät o Jäähdytysjärjestelmät o Muut apujärjestelmät • Tuotantoprosessit 10 Näiden esille saamiseksi
Arvot on laskettu normaalin asuntoilmanvaihdon poistoilmavirroilla, missä lämpöpumppu lämmittää sekä tiloja, ilmanvaihtoa että käyttövettä. Muissa tapauksissa tulee käyttää yksityiskohtaisempaa menetelmää. Taulukko 6.11.
Tämän rakennustyypin ilmanvaihto on aina päällä. Sähkönkulutukseksi saadaan näin (7) D5/2012 kaava 7.1 koko vuosi Rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmässä ei ole muuta sähkönkulutusta.
Arvot on laskettu normaalin asuntoilmanvaihdon poistoilmavirroilla ja lämpöpumppu lämmittää sekä tiloja, ilmanvaihtoa että käyttövettä. Muissa tapauksissa tulee käyttää yksityiskohtaisempaa menetelmää.
Energiatehokkuuden edistämisessä otetaan kuitenkin aina huomioon turvallisuus ja terveellisyys, eikä valintoja saa tehdä sisäilmaoloja (esim. lämpö, valaistus, ilmanvaihto, äänitaso) vaarantaen. Yksittäisten laitteiden, koneiden tai palveluiden optimoinnin sijaan tulisi huomio kiinnittää kokonaisuuteen.