Siirry sisältöön

61 hakutulosta

Lämpöpumpun hankinta Onko lämpöpumpun hankinta kannattavaa? Ilma-, ilmavesi- ja maalämpöpumpun hankinta on usein hyvä keino vähentää sähkönkulutusta. Niiden soveltuvuus ja kannattavuus sähkölämmitettyihin pientaloihin vaihtelee kuitenkin merkittävästi. Mikä lämpöpumppu sopisi juuri minun talooni?
Ilma-vesi -lämpöpumppu vai maalämpö taloon, jossa on vesikiertoinen lattialämmitys? Asun 200-neliöisessä talossa pääkaupinkiseudulla. Talossa on vesikiertoinen lattialämmitys. Kannattaako valita ilma-vesi -lämpöpumppu vai maalämpö? Vastaus: Kummatkin ovat järkeviä vaihtoehtoja kyseisessä tapauksessa.
Kulutus ja lämpöpumpulla saatava säästö voivat tapauskohtaisesti olla pienempiä tai suurempia kuin ikäkauden tyyppitalojen kohdalla on arvioitu.
Sähköistyminen, hukkalämmöt ja lämpöpumput teollisuudessa -teollisuusyritysten yhteishanke Hukkalämmön hyödyntäminen lämpöpumppujen avulla sekä muut sähköistämisratkasisut ovat avainasemassa teollisuuden päästöjen vähentämisessä ja energiatehokkuuden parantamisessa.
Lämpöpumpuilla käyttövesi saadaan helposti turvallisen lämpimäksi. Joissakin lämpöpumpuissa on automaattinen toiminto, joka lämmittää käyttöveden säännöllisin väliajoin noin 65 asteeseen.
Lue lisää taloautomaatiohankinnasta Energiatehokas koti -sivustolta >> Lämpöpumpun hankinta Lämpöpumppu on kustannustehokas hankinta, jolla voi vähentää merkittävästi omaa energiankulutustaan ja samalla hiilidioksidi- ja pienhiukkaspäästöjä. Suomessa on lämpöpumppuja asennettu pientaloihin arviolta jo reilut 800 000 kappaletta.
Pidä lämpöpumppu kunnossa – Varmista energiatehokas toiminta (pdf) (399.6 KB)
Uusiutuvan energian ratkaisuja Kaukolämmön tuotannossa on otettu usealla paikkakunnalla käyttöön lämpöpumppuja. Lämpöpumpuilla voidaan hyödyntää hukkalämpöä erilaisista lähteistä kuten jätevesistä, teollisuudesta, konesalien ja muiden kiinteistöjen jäähdytyksen lauhdelämmöstä tai kaukojäähdytyksestä. Lämpöpumput ja hukkalämmön hyödyntäminen parantavat energiatehokkuutta.