27 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Tuloksena luonnonvarojen säästöä sekä pienempi jäte- ja kemikaalikuorma Bernerin tehtaalla merkittävimmät materiaalisäästökohteet löytyivät ylitäytöstä. Pesuja kehittämällä saadaan vähennettyä puolestaan kemikaaleja sisältävän jäteveden määrää. Osa jätevähenemästä on hävikin vähentämistä, osa pakkausmateriaalien käyttöön liittyviä säästöjä.
Verkostoon liittymisen edellytyksenä on ollut, että kunta on valtuuston päätöksellä tai päätöksillään sitoutunut Fisu-verkoston yhteisiin resurssiviisaustavoitteisiin – ei päästöjä, ei jätettä, ei ylikulutusta – ja pyrkii saavuttamaan ne viimeistään vuoteen 2050 mennessä.
Lue lisää 22.11.2022 Elintarvikeala vähensi materiaalitehokkuustoimilla 25 miljoonaa kiloa jätettä ja säästi 17 miljoonaa euroa Elintarvikeala on sitoutunut tavoitteelliseen materiaalitehokkuuden parantamiseen yhteisellä Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumuksella.
Reilu 90 prosenttia vastaajista kertoi informoineensa asiakasta Materiaalitorin käyttövelvoitteesta, mikäli asiakas toi jätettä kunnalliselle jäteasemalle ilman voimassaolevaa TSV-sopimusta. Ilkka Hippinen kertoo, että jätelaitoksilta saatiin hyviä ehdotuksia tunnettuuden lisäämiseen. – Vuoden aikana Materiaalitoria on toki esitelty lukuisissa alan tapahtumissa.
Mineraalivillajätettä syntyy purkutyömailta ja se on hankalasti kierrätettävä ja maatumaton jäte. Suomessa mineraalivillaa kierrättävän EcoUpin Tarvasjoen tehtaalla mineraalivilla voidaan puhdistaa ja jauhattaa uusiksi raaka-aineiksi. Helsingin kiertotalouden klusteriohjelma ryhtyi ratkomaan kasvavan mineraalivillajätteen ongelmaa syksyllä 2022 innovaatiohaasteen avulla.
. – Toiveeni on, että vuonna 2035 päivittäistavarakauppa tuottaa vain hyödykkeitä ja palveluita, mutta ei enää lainkaan jätettä. Tosin, tuo ajankohta on pitkällä. Muutos voi tapahtua paljon nopeamminkin, Jäske arvioi. – Jakamispalvelut kehittyvät varmasti voimakkaasti tulevaisuudessa.
Lue lisää 4.9.2023 Kiertotalouden markkinapaikka Materiaalitori uudistuu Materiaalitori on yrityksille ja organisaatioille kiertotalouden markkinapaikka, jossa voi etsiä ja ilmoittaa sivuvirroista, ylijäämämateriaaleista, jäte-eristä ja uudelleenkäyttöön sopivista materiaaleista ja tuotteista.