173 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Kehittämistoimien hyväksyttäviä kustannuksia ovat esimerkiksi investoinnit, tutkimus- ja kehittämistoimet ja uusiutuvan energian hankinta. Yrityksen tulee eritellä kehittämistoimien kustannukset kirjanpidossa niin, että tuen käyttöä on mahdollista valvoa.
Tässä kodin sähkönkulutusta käsittelevän Luuppi-podcastin ensimmäisessä jaksossa keskustellaan kodin sähkönkulutuksesta ja siitä, millaisiin asioihin kodinkoneiden ja viihde-elektroniikan käytössä ja hankinnassa kannattaa kiinnittää huomiota. Ja onko uuden, trendikkään pienlaitteen hankkiminen suurikin synti?
Oppaasta löytyy ohjeita ilmanvaihdon mittaus- ja säätötyön tilaamiseen sekä painesuhteiden ja ilmavirtojen pysyvyyden seuraamiseen, sekä ilmanvaihdon lähtötilanneselvityksen ja säätösuunnitelman tekoon sekä mittaus- ja säätötyön hankintaan. Mukana on keskeisiä ilmavirtojen säätämiseen ja tarkastamiseen liittyviä määräyksiä ja ohjeita.
Esimerkissä vertaillaan hyvityslaskennan vaikutuksia hankintaan ja sen kannattavuuteen. Kannattavuusesimerkki hyvityslaskentapalvelusta Esimerkissämme hyvityslaskentapalvelulla aurinkosähköinvestoinnin sisäinen korko maksimoituu noin 25 kWp järjestelmäkoolla, jolloin tuotetun sähkön omakäyttöosuus olisi noin 90 prosenttia.
Perinteiset hankintaprosessit taipuvat huonosti puurakentamiskohteisiin ja monen kunnan toiveena onkin saada tukea hankintaan liittyviin erityiskysymyksiin, sanoo asiantuntija Jenni Rovio Motivasta.
Wattimaisteri on vastuullinen kuluttaja Energianeuvonnan valtakunnallinen Wattimaisteri-kampanja kokoaa yhteen paikkaan kotitalouden sähkönkäyttöön, kulutusseurantaan, uusiutuvalla tuotetun sähkön hankintaan sekä kulutusjoustoon liittyvät faktat. Motivan tuottama kampanjasivu on osoitteessa www.wattimaisteri.fi .
Lisätietoa yrityksille kampanjaan osallistumisesta Aurinkosähköä kotiin -sivulta: Maaliskuussa webinaari aurinkosähköä harkitseville Motiva järjestää 16.3.2021 kaksiosaisen Aurinkosähköä kotiin -webinaarin, jossa asiantuntijat kertovat aurinkosähkön tekniikasta, soveltuvuuden arvioinnista ja mitoituksesta sekä antavat vinkkejä hankintaan liittyvistä näkökulmista.
Opas neuvoo julkisen sektorin puurakentajaa, kuinka hankinta ja hankkeen toteutus kannattaa tehdä. Apuja on tarjolla niin markkinakartoitukseen ja tarjouspyynnön tekemiseen kuin tarjousten vertailuun.
Lue lisää 2.12.2022 Puurakennuksen hankinnassa tarvitaan uudenlaista ajattelua Puurakentamisen kirjaaminen kuntastrategiaan tukee kunnan ilmastotavoitteiden saavuttamista ja helpottaa puunkäytön lisäämistä rakennushankkeissa.
Nyt sekavaksi koettu järjestelmä selkeytyy ja kuluttajien on aiempaa helpompi arvioida harkitsemansa hankinnan energiatehokkuutta. Samalla asteikon parhaimmat luokat jäävät vielä odottamaan uusia ja nykyistäkin energiaa säästävämpiä laitteita, asiantuntija Päivi Suur-Uski Motivasta taustoittaa.