30 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Millainen on energiatehokas pientalo? Energiatehokkaan kodin ominaisuuksia ovat: Energiatehokas talo kuuluu energialuokkaan A. Rakentamismääräykset edellyttävät uudelle talolle vähintään luokkaa B. Energiatehokkaan talon rakentaminen on taloudellisesti kannattavaa. Energiatehokkuusinvestoinnit maksavat itsensä takaisin ja parantavat talon jälleenmyyntiarvoa.
Rakentajat ovat selvästi huomanneet, että energiatehokas rakentaminen vaikuttaa merkittävästi rakennuksen elinkaaren aikaisiin kustannuksiin. Myös pientalon energiankäyttö muuttuu ja energiansäästö on yhä enemmän oikea-aikaista sähkönkäyttöä ja -kulutuksen siirtämistä”, toteaa johtava asiantuntija Jaakko Ketomäki Motivasta.
Talotekniikan energiatehokas ylläpito ja korjaukset Sisältö Ilmanvaihto ja sisäilmasto Lämmitys Talotekniikan huolto Talotekniikan energiakorjaukset Ilmanvaihto ja sisäilmasto Ilmanvaihto Ilmanvaihto on yksi merkittävimmistä energian kuluttajista.
Rakentaminen on yhteispeliä. Kun kaikki hoitavat oman tonttinsa kentällä, on kaikilla helpompaa. Suunnitelmien tarkastaminen Lue työselityksestä tehtävää koskevat kohdat. Perehdy piirustuksiin. Pyydä työnjohdolta puuttuvat ohjeet tarvittaessa rakennustöiden yleiset laatuvaatimukset RT-kortit, yms. valmistajan asennusohjeet. Selvitä työnjohdolta erityiset vaatimukset.
Energiatehokas koti auttaa pientalorakentajaa ja -remontoijaa Motivan koordinoima Energiatehokas koti -hanke nostaa esiin erittäin energiatehokasta rakentamista ja siitä saatuja kokemuksia niin uudis- kuin korjausrakentamisessa.
Tässä osiossa käydään läpi asioita, joihin rakennushankkeen eri vaiheissa on syytä erityisesti kiinnittää huomiota, kun tavoitteena on energiatehokas pientalo. Pientalon rakentaminen koostuu: hankesuunnittelusta, talon teknisestä suunnittelusta ja varsinaisesta rakennusvaiheesta.
Kuva: Tuomas Palolahti, Mittaviiva Oy 2019 Energiatehokas rakentaminen - sääsuojaus ja olosuhdehallinta 16 Jokavuotinen ilmiö?
Haihdutettava vesimäärä = 80 litraa Veden höyrystymislämpö = 2260 kJ/kg 80 kg x 2260 kJ/kg = 180800 kJ =180,8 MJ = 50 kWh (0,12 €/kWh x 50 kWh = 6 €) 2019 Energiatehokas rakentaminen - Perusteet 16 Rakenteen kosteuskäyttäytyminen ilman höyrynsulkua + - 2019 Energiatehokas rakentaminen - Perusteet 17 Rakenteen kosteuskäyttäytyminen höyrynsulku asennettuna + - 2019 Energiatehokas rakentaminen