Siirry sisältöön

38 hakutulosta

. • Vähennetään ruokahävikki puoleen nykyisestä vuoteen 2030 mennessä. • Kotimaisen kalan edistämisohjelma https://mmm.fi/kalat/strategiat-ja-ohjelmat/kotimaisen-kalanedistamisohjelma • Lisätään kotimaisen kalan tarjontaa ruokapalveluissa. 5 Vertaisoppimisen hankkeen tavoitteet  Lisätä pientuottajien sekä lähi- ja luomuruuan tarjontaa julkisissa ruokapalveluissa.  Helpottaa pienten
Juhannusta voi mainiosti juhlia ilman turhaa tuhlausta, ruokahävikkiä tai luonnon rasittamista viettääpä sitä sitten maalla tai kaupungissa. Ekologinen ja kestävä juhannus on tätä päivää. Lue lisää 11.6.2020 Helpotusta helteen keskelle Kesän ensimmäiset helteet ovat pian totta Suomessa.
Lisäksi yritykset vähensivät ruokahävikkiä samana aikana lähes 12 miljoonaa kiloa. Materiaalitehokkuustoimilla yritykset raportoivat säästäneensä myös rahaa yli 17 miljoonaa euroa.
Ruokahävikki Alun perin syömäkelpoisen ruuan päätymistä roskiin tai biojätteeksi. Koko maailmassa noin 30 prosenttia tuotetusta ruoasta päätyy hävikkiin ja Suomessakin 10–15 prosenttia. Ruokajärjestelmä Ruokajärjestelmän vaiheita ovat alkutuotanto, jalostus, kauppa ja ateriapalvelut, kuluttajien toiminta, jätteiden käsittely sekä kuljetukset.
. – Olemme sitoutuneet vähentämään ruokahävikkiä 13 prosentilla ja nostamaan kierrätysastettamme 78 prosenttiin vuoteen 2021 mennessä. Nämä ovat meille todella kovia tavoitteita. Jäske toteaa. Ne tulevat vaatimaan muutoksia laitteisiin, konsepteihin, tiloihin ja kauppapaikkoihin, Jäske kertoo. Jakamispalvelut kehittyvät varmasti voimakkaasti tulevaisuudessa.
Vuonna 2018 ei lainkaan ruokahävikkiä seuraavien osuus oli 10 %, vuonna 2022 vastaava luku oli 1 %. Keinot ruokahävikin vähentämiseen Millaisia keinoja käytätte ruokahävikin vähentämiseksi? 1% 6% 92% Hävikin mittaus 1% 1% 9% 15% 8% 8% 90% 83% Viestintä asiakkaille Kyllä Viestintä ja koulutus henkilökunnalle Ei En osaa sanoa 83% Muu, mikä?
Lue lisää 11.2.2021 Arlan tuotantoprosessi laitettiin suurennuslasin alle – Materiaalitehokkuus osoittautui tärkeäksi vastuullisuuden mittariksi Ruokahävikkiä on onnistuttu elintarviketeollisuudessa vähentämään erityisen paljon tuotantoprosesseja tehostamalla. Tämä kävi ilmi materiaalitehokkuuden sitoumuksen ensimmäisen raportointikauden tuloksista.
Kokeilut tarjoavat vastauksia siihen, miten kuntien tuottamilla tai ostamilla tavaroilla tai palveluilla voidaan edistää ilmastovastuullista elämäntapaa, vähentää ruokahävikkiä sekä työmatka- ja vapaa-ajan liikkumisen päästöjä. Lue lisää 19.1.2021 YM: Kansalaisten kuuntelemisesta pontta ilmastosuunnitelman uudistukseen – Miten vähennämme päästöjä tehokkaasti ja reilusti?