Siirry sisältöön

Motivan uutiset 2023


1.11.2023 8.00

Sähköistämällä energiatehokkuutta teollisuuteen: uusi yhteishanke käynnistyy 2024

Teollisuus sähköistyy ja energiatehokkuus paranee. Yhteishankkeessa aiheeseen liittyviä ongelmia ratkotaan asiantuntijoiden, muiden teollisuusyritysten sekä laite- ja ratkaisutoimittajien kanssa. Motiva hakee mukaan hankkeeseen teollisuusyrityksiä, jotka ovat liittyneet energiatehokkuussopimukseen, laitetoimittajia sekä yliopistoja ja ammattikorkeakouluja. Tässä hankkeessa on osallistumismaksu.

Hankkeeseen osallistumalla yritys saa asiantuntijatyötä mittauksineen, ehdotukset ja laskelmat toimenpiteistä, vertaistukea sekä lisää osaamista sähköisen tulevaisuuden eri ratkaisuista. Hankkeen aihealueita ovat korkean lämpötilan lämpöpumput, korkeiden lämpötilojen tuottaminen sähköllä, sähkökattilat, sähköstä lämmöksi -teknologiat ja varastointi kulutusjoustolla sekä energiatehokkuuden optimointi älyratkaisuilla.

Edellisen yhteishankkeen aiheena oli sähköistyminen, hukkalämmöt ja lämpöpumput teollisuudessa. Yhteishankkeesta pidettiin 27.1.2023 päätöswebinaari, jossa esiteltiin hanketta ja sen tuloksia.

Webinaarin materiaalit sekä hankkeessa tuotetut tulosmateriaalit:
Sähköistyminen, hukkalämmöt ja lämpöpumput teollisuudessa -yhteishanke

Lisätiedot:
asiantuntija Sophia Rovio
sophia.rovio@motiva.fi
puh. 044 975 5659


Palaa otsikoihin



Sivua päivitetty viimeksi 1.11.2023