Siirry sisältöön

Motivan uutiset 2022


7.4.2022 8.00

Motivan yritysvastuuraportti 2021

Olemme julkaisseet yritysvastuuraporttimme vuodelta 2021. Valtion kestävän kehityksen yhtiönä kaiken toimintamme tarkoitus on nopeuttaa siirtymistä kestävään yhteiskuntaan ja elämäntapaan. Yritysvastuuraporttimme sisältää paitsi keskeiset taloudelliset tunnusluvut ja omat kestävän kehityksen tavoitteemme myös laajan esittelyn yhteiskunnallisesti vaikuttavista hankkeistamme, joita olemme toteuttaneet yhdessä asiakkaidemme kanssa.

Toimitusjohtaja Vesa Silfver toteaa pääkirjoituksessaan, että vuosi 2021 oli Motivan toiminnan kasvun ja vaikuttavuuden kehittymisen aikaa.

Motiva tuki valtion ministeriöitä ja virastoja energiatehokkuusdirektiivin toimeenpanossa sekä direktiivien päivityksissä. Kehitimme entistä vaikuttavampia energiatehokkuusneuvonnan muotoja sekä yhteistyöprojekteja elinkeinoelämän kanssa muun muassa pilotoiden syväselvityksiä energiatehokkuuden parantamiseksi.

Tuimme myös kansallisen kiertotalouden strategisen ohjelman valmistelua. Kokeilu- ja skaalauspalvelut auttoivat meitä laajentamaan omaa kädenjälkeämme uusille asiakkaille ja substanssialueille, kun tuemme muun muassa julkisen hallinnon strategiatyötä valtion ja kuntien yhteistyössä, Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelmaa ja kuntien kokeilujen skaalausta.

Motivalle on rakentunut merkittävä koordinaatiorooli kestävien ja innovatiivisten hankintojen edistämisessä KEINO-osaamiskeskuksen kautta Suomessa. Toiminnan potentiaalinen vaikuttavuus on valtava, kun julkiset hankinnat ovat jopa 45 miljardia vuositasolla tai 20 prosenttia bruttokansantuotteestamme.

Vuosi 2021 oli meille Motivassa ja koko Suomessa "uuden normaalin" aikaa. Pidimme kaikki tapahtumat webinaareina ja sovimme uudesta hybridityön mallista, jossa työt tehdään sellaisessa paikassa ja ajassa kuin ne on tehokasta hoitaa. Toteutimme T-median mainetutkimuksen, ja tulosten perusteella suuri vahvuutemme on hallinnon läpinäkyvyys ja toiminnan vastuullisuus.

Tutustu raporttiimme:
Yritysvastuuraportti


Palaa otsikoihin



Sivua päivitetty viimeksi 4.5.2022