Siirry sisältöön

Motivan uutiset 2021


28.1.2021 12.00

Yhdessä energiatehokkaammin – asukaskampanjalla energiafiksumpi vuokrataloyhtiö

Energiaa säästävät asumistottumukset ja LVI-laitteiden oikeaoppinen käyttö ovat isossa roolissa, kun vuokrataloyhtiöt haluavat vähentää energiakustannuksia. Asukkaiden energiankäyttö voi kasvattaa tai pienentää asuinkerrostalon energialaskua noin viidellä prosentilla.

Motiva ja alueelliset energianeuvojat kampanjoivat tänä keväänä taloyhtiöille suunnitelmallisesta kiinteistönpidosta, energiatehokkuuden huomioon ottamisesta korjausrakentamisessa sekä asukkaiden ottamisesta mukaan arjen energiatehokkuuden parantamisessa.

Erityisesti vuokrataloyhtiöiden käyttöön on suunniteltu "Yhdessä energiatehokkaammin" -asukaskampanja, joka opastaa asukkaita energiafiksuun asumiseen. Yksinkertaisilla toimintavinkeillä ja pienillä asumistottumusten muutoksilla voi saada erinomaisia tuloksia.

Motiva järjestää tiistaina 2.2.2021, klo 9.00–11.00 asukaskampanjoinnista webinaarin, jossa kerrataan energiafiksun asumisen aakkosia ja energiatehokkuuden merkitystä, saadaan ideoita ja inspiraatiota onnistuneesta asukasviestinnästä sekä käydään läpi maksutta taloyhtiöiden ja vuokranantajien käytössä olevaa materiaalia.

Ilmoittautuminen webinaariin päättyy perjantaina 29.1.2021. Tapahtuma tallennetaan ja on myöhemmin katsottavissa Motivan Youtube-kanavalla.

Webinaarin ohjelma:

Alueelliset energianeuvojat auttavat vuokrataloyhtiöitä asukaskampanjoinnin käynnistämisessä. Oman maakuntasi energianeuvojan yhteystiedot löydät oheisesta linkistä: Energianeuvojat maakunnissa

Taloyhtiöissä energia- ja vesikustannukset haukkaavat tyypillisesti 30–40 prosenttia hoitokuluista, ja niillä on suora vaikutus asumiskustannuksiin yhtiövastikkeissa tai vuokrissa. Hukkaenergiaa saattaa olla jopa 30 prosenttia – siis sellaista kulutusta, joka oikeilla korjaus- ja kunnossapitotoimilla voitaisiin säästää.

Tutustu ja lataa käyttöösi:
Yhdessä energiatehokkaammin -kampanjamateriaali

Lisätietoja:

Motiva Oy
asiantuntija Päivi Suur-Uski
paivi.suur-uski@motiva.fi

Motiva Oy
viestintäpäällikkö Leila Timonen
leila.timonen@motiva.fi


Palaa otsikoihin



Sivua päivitetty viimeksi 7.4.2022