Siirry sisältöön

Motivan uutiset 2020


17.12.2020 11.00

Energianeuvonta kampanjoi taloyhtiöille

Motiva ja alueelliset energianeuvojat kampanjoivat energiatehokkuudesta ja uusiutuvalla tuotetun energian käytön lisäämisestä taloyhtiöissä tammikuusta alkaen. Samalla Motivan taloyhtiöille suunnatut verkkosisällöt uudistuvat ensi vuoden alussa.

Koko kevään kestävä kampanja sisältää virtuaalitapahtumia, viestintää ja neuvontaa niin taloyhtiöiden hallituksille, vuokrataloyhtiöiden hallinnolle kuin taloyhtiöiden asukkaillekin.

Tapahtumatietoja julkaistaan oheisella Motivan verkkosivulla:

Kevätkaudella myös pilotoidaan uusia toimintamalleja taloyhtiöiden kanssa. Energianeuvojat starttaavat taloyhtiöfoorumitoimintaa ja kannustavat taloyhtiöitä teettämään kevyen energiatarkastuksen, joka sisältää ylläpitoon liittyviä suosituksia ja auttaa ottamaan energia-asiat huomioon korjaustoimissa.

Vuokrataloyhtiöille Motiva järjestää 2.2.2021 webinaarin asukaskampanjoinnista ja -viestinnästä. Asumistottumuksilla ja LVI-laitteiden käyttötavoilla on suuri vaikutus siihen, miten taloyhtiö voi säästää energiakuluissa.

Taloyhtiöt mukaan foorumitoimintaan

Energianeuvojat käynnistävät maakunnissa taloyhtiöfoorumeita, joissa hallitusten jäsenet verkostoituvat ja ratkovat yhdessä esimerkiksi energiankulutukseen ja remontteihin liittyviä haasteita.

Lue lisää: 

Matalan kynnyksen energiatarkastus

Taloyhtiön energiatarkastus on kevyt energiansäästömahdollisuuksia kartoittava selvitys, jonka taloyhtiö voi tilata alueellaan palvelua tarjoavalta yritykseltä. Raportista taloyhtiö saa selkeitä suosituksia energiankulutuksen pienentämiseen ja tietoa jatkotoimien suunnitteluun.

Tarkastusmalli on kehitetty yhdessä energianeuvonnan ja konsulttiyritysten kanssa. Se sisältää muun muassa lämmitykseen, ilmanvaihtoon, vedenkulutukseen ja valaistukseen liittyvät tarkastelut. Energiatarkastuksen kehittämisessä oli lähtökohtana edullinen, jokaisen taloyhtiön saatavilla oleva palvelu.

Lisätietoa palvelusta ja yritysten ilmoittautumiset tarkastuksen tekijöiksi saa oheiselta sivulta: Taloyhtiön energiatarkastus

Yhdessä energiatehokkaammin -asukaskampanja vuokrataloyhtiöille

Energiaa säästävät asumistottumukset ja LVI-laitteiden oikeaoppinen käyttö ovat isossa roolissa, kun taloyhtiöt haluavat vähentää energiakustannuksia. Erityisesti vuokrataloyhtiöille tuotettu kampanjamateriaali auttaa vuokratalojen isännöinnistä ja asukasyhteistyöstä vastaavia opastamaan asukkaita ottamaan huomioon käyttötapojen vaikutukset omaan ja taloyhtiön energialaskuun.

Järjestämme 2.2.2021 vuokrataloyhtiöiden hallinnosta, asukasviestinnästä ja asukasyhteistyöstä vastaaville webinaarin, jossa käydään lyhyesti läpi energiatehokkuuden merkitys vuokrataloyhtiössä, kuulla esimerkkejä toteutetuista asukaskampanjoista sekä esitellään nyt tuotettu yhteinen materiaali. Asukaskampanjointia voi käynnistää yhdessä alueellisen energianeuvojan kanssa.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen >>

Lisätietoja taloyhtiökampanjasta antavat alueelliset energianeuvojat ja Motivassa asiantuntija Teemu Kettunen, asiantuntija Päivi Suur-Uski ja viestintäpäällikkö Leila Timonen (ks. yhteystiedot Motivan henkilöstö).


Palaa otsikoihin



Sivua päivitetty viimeksi 7.8.2024