A-Ö Hakemisto
Asiasana - "Kotiin"
Luokituksella "Kotiin" tuloksia löytyi: 19 kpl
Autoilija voi säästää helposti sekä sähköä että polttoainetta. Myös rahaa säästyy pienillä teoilla etenkin Suomen talvisissa olosuhteissa.
Sähköyhtiön asiakas voi tarkkailla sähkönkulutustaan tunnin tarkkuudella. Kun pidät silmällä sekä sähkön hintaa että omaa kulutustasi, voit säästää helposti rahaa sähkölaskussa – etenkin talvella ja pakkasilla.
Kodin sisälämpötilaa säätämällä voit säästää tuntuvasti lämmityslaskussa. Miten lämpötilaa kannattaa säätää asumismukavuudesta tinkimättä?
Energiankäytön uudella ajalla energiansäästö on yhä enemmän oikea-aikaista sähkönkäyttöä ja kulutuksen siirtämistä. Ohjaamalla kulutusta sähkönhinnan mukaan kuluttaja voi suoraan vaikuttaa omaan sähkölaskuunsa ja samalla varmistaa, että sähköä riittää valtakunnan tasolla.
Suomalainen on tottunut käyttämään vettä huolettomasti, mutta etenkin lämpimän veden tuottamiseen tarvitaan runsaasti energiaa. Kertalämmitteinen sähkökiuas on kodin suuritehoisin sähkölaite.
Talotekniset järjestelmät huolehtivat omakotitalon lämmityksestä, ilmanvaihdosta sekä vesi- ja sähköjärjestelmistä. Niitä tarkemmin ohjaamalla ja ajastamalla voit helposti pienentää energiankulutusta ja kodin sähkölaskua. Talotekniikan automaation avulla kodin peruslaitteet ajoittavat toimintaansa automaattisesti.
Omakotitalon kunnossapito ei ole vain arkista rutiinia – se voi myös tuoda merkittäviä säästöjä. Kun huollat kotiasi säännöllisesti, pienennät lämmityksen, ilmanvaihdon ja vedenkäytön kustannuksia. Remontit ovat oiva paikka parantaa talosi energiatehokkuutta.
Kotona on monenlaisia sähkölaitteita, joita arjessa käytämme aktiivisesti. Kun kiinnität huomiota käyttötapoihisi ja muutat niitä energiatehokkaammiksi, voit säästää selvää rahaa.
Sähkölämmitteisessä omakotitalossa asuva voi vaikuttaa merkittävästi kotinsa sähkönkulutukseen. Lämmityskulujen pienentäminen ei vaadi remontteja – erilaisilla säädöillä ja tukilämmitysmuodoilla pääset pitkälle!
Olemme kaikki riippuvaisia energiasta. Siksi sitä on hyvä oppia käyttämään fiksusti. Mutta mitä fiksu energiankäyttö tarkoittaa? Mistä kannattaa lähteä liikkeelle?
Olemme kaikki riippuvaisia energiasta. Siksi sitä on hyvä oppia käyttämään fiksusti. Mutta mitä fiksu energiankäyttö tarkoittaa? Mistä kannattaa lähteä liikkeelle?
Energiansäästöviikko tulee taas lokakuussa, ja tänä vuonna viikolla järjestetään kolme kaikille avointa tietoiskua. Tule mukaan kuulemaan ajankohtaista asiaa ja ota mukaan vaikka koko tiimisi, luokkasi tai perheesi!
Motivan ja Metropolia ammattikorkeakoulun yhdessä suunnittelema ja toteuttama Onko energiaa -materiaalipaketti on tarkoitettu etenkin 16-26 -vuotiaille. Se on vapaasti koulujen, oppilaitosten, opiskelijajärjestöjen, opiskelija-asuntoja tarjoavien sekä muiden halukkaiden käytettävissä.
Monissa organisaatioissa tehdään toimenpiteitä energiatehokkuuden eteen ympäri vuoden. Lokakuinen valtakunnallinen Energiansäästöviikko on hyvä ajankohta nostaa tekoja esiin, ja kannustaa samalla myös henkilökuntaa, asukkaita tai opiskelijoita energiatehokkuustekoihin arjessaan. Lue ideat yrityksille, kunnille, taloyhtiöille ja yhteisöille ja ota parhaat vinkit käyttöön!
Lokakuinen valtakunnallinen Energiansäästöviikko on hyvä ajankohta nostaa energiateemaa esiin kouluissa ja oppilaitoksissa paitsi oppitunneilla, myös erilaisissa viestintäkanavissa sekä yhteisissä tapahtumissa. Samalla opiskelijoita, oppilaita ja henkilökuntaa voi kannustaa energiatehokkuustekoihin arjessaan. Lue ideat kouluille ja oppilaitoksille ja ota parhaat vinkit käyttöön!
Energiansäästöviikon tietoiskussa Motivan johtava asiantuntija Päivi Suur-Uski tarjoilee vartissa Energiaälyä joka kotiin.
Energiansäästöviikon tietoiskussa Motivan asiantuntija Minna Tolvanen tarjoilee vartissa isompien kiinteistöjen huoltopuolelle Energiaälyä kiinteistöihin.
Energiansäästöviikon tietoiskussa Motivan johtava asiantuntija Tomi Kiuru tarjoilee vartissa yrityksille ja teollisuudelle Ajankohtaista energiatehokkuudesta.