A-Ö Hakemisto

Asiasana - "Etusivu"

Luokituksella "Etusivu" tuloksia löytyi: 37 kpl

Hintatieto avuksi sähkönsäästöön ja käytön ajoittamiseen
(Vaatii kirjautumisen)

Sähkön hintamuutoksia pörssissä kannattaa seurata, vaikka oma sähkösopimus olisi kiinteähintainen. Sähkön hinta mukailee ennakoitua tuotannon ja kulutuksen vaihteluita, ja korkean hinnan aikana kulutusta kannattaa siirtää toiseen ajankohtaan.

Sijainti:
Riittääkö sähköä kinkunpaistoon ja sähkösaunaan?
(Vaatii kirjautumisen)

Pakkasten myötä kotien lämmitystarve lisääntyy. Syyskuukausina kotitaloudet ovat onnistuneet hyvin energiansäästössä, mutta lämmitysenergian tarpeen lisäys edellyttää vielä lisäsäästöjä ja sähkönkäytön siirtämistä pois huippukulutustunneilta. Myös sähkönkäyttöä edellyttäviä jouluvalmisteluja on järkevä ajoittaa siten, ettei kovia kulutuspiikkejä kotona eikä valtakunnallisesti synny.

Sijainti:
Fingrid päivitti arviota sähkön riittävyydestä
(Vaatii kirjautumisen)

Fingrid on päivittänyt arviotaan sähkön riittävyydestä alkaneena talvena. Riski sähköpulaan joutumisesta kylmänä talvipäivänä on kasvanut, koska Olkiluoto 3:n käyttöönotto viivästyy aiemmin ilmoitetusta.

Sijainti:
Pienennä pakkasten vaikutusta energialaskuusi
(Vaatii kirjautumisen)

Suomalaisten energiansäästötalkoot jatkuvat, kun vuosi käynnistyy kylmenevässä säässä. Pakkanen lisää lämmitysenergian tarvetta ja kustannuksia lämmitysmuodosta riippumatta. Lämpötilan laskiessa viidestä pakkasasteesta kymmeneen lämmitysenergian tarve kasvaa kymmeniä prosentteja.

Sijainti:
Pientalon huollot muistiin ja energiaremontit aikajanalle
(Vaatii kirjautumisen)

Mitä iäkkäämpi talo, sitä varmemmin löytyy remonttitarvetta. Uudehkossakin talossa voi olla tarvetta energiatehokkuuden parantamiseen ja uusiutuvan energian hyödyntämiseen. Ylläpitoa, remonttien ajoittamista ja tulevien kustannusten hahmottamista helpottaa remonttien laittaminen aikajanalle ja mukaan suunnitelmiin. Energiaremontteihin on saatavilla myös erilaisia tukia.

Sijainti:
Vaikuta taloyhtiön energia-asioihin
(Vaatii kirjautumisen)

Asuinkerrostalon hoitokustannuksista noin 40 prosenttia muodostuu lämmön, kiinteistösähkön ja veden kustannuksista – ja pahimmillaan jopa lähes kolmannes tästä saattaa olla hukkakulutusta. Potti kerätään hoitovastikkeissa jokaisen asukkaan rahapussista. Kulukuria kannattaa vahtia edistämällä energiatehokasta asumista, ylläpitoa ja korjaamista.

Sijainti:
Vaikuta taloyhtiön energia-asioihin
(Vaatii kirjautumisen)

Asuinkerrostalon hoitokustannuksista noin 40 prosenttia muodostuu lämmön, kiinteistösähkön ja veden kustannuksista – ja pahimmillaan jopa lähes kolmannes tästä saattaa olla hukkakulutusta. Potti kerätään hoitovastikkeissa jokaisen asukkaan rahapussista. Kulukuria kannattaa vahtia edistämällä energiatehokasta asumista, ylläpitoa ja korjaamista.

Sijainti:
En ny era för energiförbrukningen

Beträffande el är Finland i det närmaste självförsörjande och på den nordiska marknaden rör sig elen till nytta för alla. Vi har gått in i en ny era, i vilken energin räcker till för att tillgodose behoven, men priset varierar. Jämvikten mellan produktion och förbrukning definierar prisnivån per timme och på lång sikt påverkar det avgifterna för alla konsumenter. Energibesparing går allt mer ut på att tidsplanera och flytta elförbrukningen.

Astetta tunnelmallisempi jouluvalaistus
(Vaatii kirjautumisen)

Pimeän talven keskellä erilaiset kausivalot piristävät kotia ja mieltä. Ledivalot valitsemalla jouluvalojen sähkönkulutus on verrattain pientä, mutta niiden käytön ajankohtaa ja kestoa kannattaa miettiä.

Sijainti:
Vaikuta taloyhtiön energia-asioihin – miten asukas voi edistää energiatehokkuutta kerrostalossa?

Asuinkerrostalon hoitokustannuksista noin 40 prosenttia muodostuu lämmön, kiinteistösähkön ja veden kustannuksista – ja pahimmillaan jopa lähes kolmannes tästä saattaa olla hukkakulutusta. Energiakustannukset katetaan hoitovastikkeissa jokaisen asukkaan rahapussista. Kulukuria kannattaa vahtia edistämällä energiatehokasta asumista, ylläpitoa ja korjaamista.

Millainen on taloudellinen ajotapa? Näin autoilet vastuullisesti ja säästät samalla rahaa

Autoilija voi säästää helposti sekä sähköä että polttoainetta. Myös rahaa säästyy pienillä teoilla etenkin Suomen talvisissa olosuhteissa.

Seuraa kulutusta ja sähkön hintaa – säästä tutkitusti jopa 10 prosenttia sähkönkäytöstäsi

Sähköyhtiön asiakas voi tarkkailla sähkönkulutustaan tunnin tarkkuudella. Kun pidät silmällä sekä sähkön hintaa että omaa kulutustasi, voit säästää helposti rahaa sähkölaskussa – etenkin talvella ja pakkasilla.

Mikä on hyvä sisälämpötila? Näin asut mukavasti ja terveellisesti ja säästät rahaa

Kodin sisälämpötilaa säätämällä voit säästää tuntuvasti lämmityslaskussa. Miten lämpötilaa kannattaa säätää asumismukavuudesta tinkimättä?

Säästä rahaa ajoittamalla sähkönkäyttöäsi – energiankäytön uusi aika on täällä

Energiankäytön uudella ajalla energiansäästö on yhä enemmän oikea-aikaista sähkönkäyttöä ja kulutuksen siirtämistä. Ohjaamalla kulutusta sähkönhinnan mukaan kuluttaja voi suoraan vaikuttaa omaan sähkölaskuunsa ja samalla varmistaa, että sähköä riittää valtakunnan tasolla.

Näillä täsmävinkeillä säästät sähköä kylpyhuoneessa ja saunassa

Suomalainen on tottunut käyttämään vettä huolettomasti, mutta etenkin lämpimän veden tuottamiseen tarvitaan runsaasti energiaa. Kertalämmitteinen sähkökiuas on kodin suuritehoisin sähkölaite.

Ohjaa, ajasta ja hyödynnä automatisointia – näin omakotiasuja säästää helposti sähkölaskussa

Talotekniset järjestelmät huolehtivat omakotitalon lämmityksestä, ilmanvaihdosta sekä vesi- ja sähköjärjestelmistä. Niitä tarkemmin ohjaamalla ja ajastamalla voit helposti pienentää energiankulutusta ja kodin sähkölaskua. Talotekniikan automaation avulla kodin peruslaitteet ajoittavat toimintaansa automaattisesti.

Haluatko pienentää omakotitalosi energiankulutusta? Näin huollat ja remontoit pientaloa fiksusti

Omakotitalon kunnossapito ei ole vain arkista rutiinia – se voi myös tuoda merkittäviä säästöjä. Kun huollat kotiasi säännöllisesti, pienennät lämmityksen, ilmanvaihdon ja vedenkäytön kustannuksia. Remontit ovat oiva paikka parantaa talosi energiatehokkuutta.

Miten käytän kodin sähkölaitteita mahdollisimman energiatehokkaasti? Nappaa talteen sähköä säästävät vinkit keittiöön ja pyykinpesuun

Kotona on monenlaisia sähkölaitteita, joita arjessa käytämme aktiivisesti. Kun kiinnität huomiota käyttötapoihisi ja muutat niitä energiatehokkaammiksi, voit säästää selvää rahaa.

Lämmitätkö omakotitalosi tai vapaa-ajan asuntosi sähköllä? Tarkalla käytöllä voit pienentää sähkölaskuasi reilusti

Sähkölämmitteisessä omakotitalossa asuva voi vaikuttaa merkittävästi kotinsa sähkönkulutukseen. Lämmityskulujen pienentäminen ei vaadi remontteja – erilaisilla säädöillä ja tukilämmitysmuodoilla pääset pitkälle!

Viisi kysymystä ja vastausta energiansäästöstä – miksi säästeliäs sähkönkäyttö kannattaa?

Olemme kaikki riippuvaisia energiasta. Siksi sitä on hyvä oppia käyttämään fiksusti. Mutta mitä fiksu energiankäyttö tarkoittaa? Mistä kannattaa lähteä liikkeelle?

Viisi kysymystä ja vastausta energiansäästöstä – miksi säästeliäs sähkönkäyttö kannattaa?

Olemme kaikki riippuvaisia energiasta. Siksi sitä on hyvä oppia käyttämään fiksusti. Mutta mitä fiksu energiankäyttö tarkoittaa? Mistä kannattaa lähteä liikkeelle?

Energiansäästöviikon kolme kaikille avointa tietoiskua

Energiansäästöviikko tulee taas lokakuussa, ja tänä vuonna viikolla järjestetään kolme kaikille avointa tietoiskua. Tule mukaan kuulemaan ajankohtaista asiaa ja ota mukaan vaikka koko tiimisi, luokkasi tai perheesi!

Materiaalia energiateemasta toisen ja kolmannen asteen oppilaitosten käyttöön

Motivan ja Metropolia ammattikorkeakoulun yhdessä suunnittelema ja toteuttama Onko energiaa -materiaalipaketti on tarkoitettu etenkin 16-26 -vuotiaille. Se on vapaasti koulujen, oppilaitosten, opiskelijajärjestöjen, opiskelija-asuntoja tarjoavien sekä muiden halukkaiden käytettävissä.

Alakoulut mukaan Energiansäästöviikolle! Lue vinkit opettajille

Valtakunnallinen Energiansäästöviikko 7.–13.10.2024 on erinomainen ajankohta nostaa energia aiheeksi alakoulun oppitunneille. Alakouluille on tarjolla erilaisia mahdollisuuksia ja valmiita opetusmateriaaleja Energiansäästöviikolle.

Miten organisaatiot voivat viettää Energiansäästöviikkoa?

Monissa organisaatioissa tehdään toimenpiteitä energiatehokkuuden eteen ympäri vuoden. Lokakuinen valtakunnallinen Energiansäästöviikko on hyvä ajankohta nostaa tekoja esiin, ja kannustaa samalla myös henkilökuntaa, asukkaita tai opiskelijoita energiatehokkuustekoihin arjessaan. Lue ideat yrityksille, kunnille, taloyhtiöille ja yhteisöille ja ota parhaat vinkit käyttöön!

Miten koulut ja oppilaitokset voivat viettää Energiansäästöviikkoa?

Lokakuinen valtakunnallinen Energiansäästöviikko on hyvä ajankohta nostaa energiateemaa esiin kouluissa ja oppilaitoksissa paitsi oppitunneilla, myös erilaisissa viestintäkanavissa sekä yhteisissä tapahtumissa. Samalla opiskelijoita, oppilaita ja henkilökuntaa voi kannustaa energiatehokkuustekoihin arjessaan. Lue ideat kouluille ja oppilaitoksille ja ota parhaat vinkit käyttöön!

Energiaälyä joka kotiin – Energiansäästöviikon tietoisku

Energiansäästöviikon tietoiskussa Motivan johtava asiantuntija Päivi Suur-Uski tarjoilee vartissa Energiaälyä joka kotiin.

Energiaälyä kiinteistöihin – Energiansäästöviikon tietoisku

Energiansäästöviikon tietoiskussa Motivan asiantuntija Minna Tolvanen tarjoilee vartissa isompien kiinteistöjen huoltopuolelle Energiaälyä kiinteistöihin.

Ajankohtaista energiatehokkuudesta – Energiansäästöviikon tietoisku

Energiansäästöviikon tietoiskussa Motivan johtava asiantuntija Tomi Kiuru tarjoilee vartissa yrityksille ja teollisuudelle Ajankohtaista energiatehokkuudesta.


Sivua päivitetty viimeksi 4.11.2021

Tulosta sivu