A-Ö Hakemisto
Asiasana - "viisas työmatka"
Luokituksella "viisas työmatka" tuloksia löytyi: 28 kpl
Eläkevakuutusyhtiö Etera on paitsi eläketurvan myös työkyvyn asiantuntija. Yhtiölle on luontevaa kannustaa omat työntekijät liikkumaan fiksusti. Viisas työmatkaliikkuminen onkin osa Eteran yrityskulttuuria.
Etätyö on hyvä keino vähentää matkustamista ja sitä kautta liikenteestä aiheutuvia päästöjä sekä kustannuksia. Etätyön tekemisellä on myös tutkimusten mukaan positiivisia vaikutuksia työhyvinvointiin ja työtehoon. Henkilöstö on sitoutuneempaa yritykseen, mikäli heille tarjotaan mahdollisuutta tehdä etätöitä.
Pakkanen tai liukas keli eivät estä työmatkareippailua, mutta talvella varusteisiin ja olosuhteisiin on kiinnitettävä erityistä huomiota.
Työnantajalla on monta hyvää syytä kannustaa työntekijöitä tekemään fiksuja liikkumisvalintoja työ- ja työasiamatkoilla; yksi niistä on työhyvinvointitavoitteiden saavuttaminen. Työpaikkojen viisaan liikkumisen uutiskirjeessä nro 1/2017 käsitellään hyvinvointiteemaa muun muassa etätöiden tekemisen kautta.
Tulli on sitoutunut vähentämään toiminnastaan aiheutuvia ympäristövaikutuksia, pienentämään hiilijalanjälkeään sekä lisäämään työntekijöiden ympäristötietoisuutta.
Työnantajan kannattaa tarjota työntekijöille hyvät mahdollisuudet pyöräpysäköintiin. Pyöräpysäköinnin saavutettavuus ja erilaisten käyttäjien tarpeet on hyvä huomioida suunnittelussa. Pyöräpysäköintipaikkojen määrä ja toteutustapa on asioita, joihin kannattaa panostaa. Olemme keränneet vinkkejä siihen, mitä laadukas pyöräpysäköinti on käytännössä.
Nyt on se aika vuodesta, kun työmatkapyöräilijät heräävät uuteen kauteen. Osa on saattanut pyöräillä töihin läpi talven, mutta suurin osa aktivoituu nyt kun ilmat alkavat lämmetä. Keväällä on hyvä tarkistaa, että työpaikan pyöräilyolosuhteet, eli pyöräpysäköinti ja sosiaalitilat ovat kunnossa.
Teostolaiset ovat hyvin innokkaita pyöräilijöitä. Tämä näkyy muun muassa siinä, että järjestöllä on ollut useampana vuonna innokas pyöräilyjoukkue Kilometrikisassa. Kilometrikisa on leikkimielinen pyöräilytempaus, jonka päätarkoitus on innostaa ihmisiä pyöräilemään sekä nostattaa yhteishenkeä työpaikoilla ja muissa yhteisöissä.
Liikenteellä ja arjen liikkumisella on merkittävä vaikutus ympäristöön ja ilmastoon. Saavuttaaksemme liikenteelle Suomessa asetetut päästövähennystavoitteet, tarvitaan kaikkien meidän apua.
Työmatkapyöräily on keskeinen työmatkaliikkumisen muoto Turun kaupungin Lääkinnällisen kuntoutuksen työntekijöille. Innoikkaita pyöräilijöitä on paljon ja yksiköllä on vuosittain joukkue valtakunnallisessa Kilometrikisassa sekä Pyörällä töihin -kilpailussa.
Tampereella järjestettiin marraskuussa viisaan työmatkaliikkumisen seminaari, jonka teema oli vastuullisuus. Tilaisuudessa kuultiin puheenvuoroja liikenteen, liikkumisen, vastuullisuuden ja viestinnän asiantuntijoilta. Lisäksi tilaisuudessa kuultiin muutama työpaikkaesimerkki.
Työpaikan liikkumissuunnitelman avulla tunnistetaan organisaation mahdollisuudet edistää työntekijöiden viisasta liikkumista ja vähentää henkilöauton käyttöä. Valpastin Oy:n toteuttamassa Liikkumissuunnitelman hyödyt euroina -hankkeessa osoitettiin, että laadukas työmatkaliikkumisen suunnittelu säästää rahaa ja lisää työntekijöiden hyvinvointia.
Työnantajilla on mahdollisuus vaikuttaa työntekijöiden kulkutapavalintoihin työ- ja työasiamatkoilla. Työntekijöitä voi kannustaa tai ohjata kestävien kulkumuotojen käyttöön tarjoamalla erilaisia palveluita ja ratkaisuja arjen matkoille.
Motiva toteutti yhteistyössä Aula Researchin kanssa Liikenneviraston toimeksiantona tutkimuksen, jossa selvitettiin työikäisten kansalaisten asenteita kestävää työmatkaliikkumista ja liikkumisen uusia palveluita kohtaan. Kysely toteutettiin helmikuussa 2018 ja siihen vastasi yhteensä 1277 työikäistä mannersuomalaista.
Työikäisten kansalaisten asenteita kestävään työmatkaliikkumiseen ja liikkumisen uusia palveluita kohtaan selvitettiin Liikenneviraston Motiva Oy:ltä ja Aula Researchilta tilaamassa kyselytutkimuksessa.
Tutustu Fiksusti töihin -webinaarin esityksiin ja tallenteisiin.
Motiva on laatinut Liikenneviraston toimeksiannosta kolme infokorttia, joista saa apuja erilaisten kestävän liikkumisen toimenpiteiden käyttöönottoon.
Useat työmatkat ja työpäivän aikaiset liikkumisjärjestelyt on mahdollista tehdä älykkäästi ja kestävästi. Tämä nousi esille kesällä järjestetyssä kansainvälisessä ECOMM-konferenssissa, jonne kokoontui alan asiantuntijoita ympäri maailmaa.
Polkupyörä, kävely ja joukkoliikenne ovat kärkikolmikko mieluisimmista tavoista kulkea työmatkat kestävästi. Kestävä työmatkaliikkuminen kiinnostaa erityisesti nuoria aikuisia, jotka muutenkin autoilevat muita työikäisiä vähemmän.
HSL on valinnut Nokian vuoden 2018 Työmatkaliikkumisen edelläkulkija -tunnustuksen saajaksi, sillä yritys kannustaa työntekijöitään aktiivisesti kävelyyn, pyöräilyyn, joukkoliikenteen käyttöön sekä kimppa-autoiluun.
Trafi julkaisi selvityksen hyvistä työsuhdeautoilun käytännöistä ja ohjaustekijöistä, jotka ohjaavat sekä sitouttavat työntekijöitä ympäristöystävällisempään ja vaihtoehtoisia käyttövoimia suosivaan työsuhdeautoiluun.
Kestävään ja hyvinvointia lisäävään työmatkaliikkumiseen panostaminen kannattaa. Tämän ovat huomanneet myös syksyllä 2018 palkitut Työmatkaliikkumisen edelläkulkija -työpaikat eri puolilla Suomea.