A-Ö Hakemisto
Asiasana - "viisas liikkuminen"
Luokituksella "viisas liikkuminen" tuloksia löytyi: 36 kpl
Työnantajan kannattaa tarjota työntekijöille hyvät mahdollisuudet pyöräpysäköintiin. Pyöräpysäköinnin saavutettavuus ja erilaisten käyttäjien tarpeet on hyvä huomioida suunnittelussa. Pyöräpysäköintipaikkojen määrä ja toteutustapa on asioita, joihin kannattaa panostaa. Olemme keränneet vinkkejä siihen, mitä laadukas pyöräpysäköinti on käytännössä.
Työmatkapyöräily on keskeinen työmatkaliikkumisen muoto Turun kaupungin Lääkinnällisen kuntoutuksen työntekijöille. Innoikkaita pyöräilijöitä on paljon ja yksiköllä on vuosittain joukkue valtakunnallisessa Kilometrikisassa sekä Pyörällä töihin -kilpailussa.
Liikenteen ja liikkumisen muutos on käynnissä. Markkinoille on tullut ja tulee jatkuvasti uusia palveluita sekä palveluntarjoajia. Liikenteen ja liikkumisen muutosta vauhdittavat vääjäämättä sektorille asetetut päästövähennystavoitteet.
Jyväskylässä on viime vuosina viety kestävää liikkumista eteenpäin päämäärätietoisesti. Kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen kulkutapaosuuksien kasvattamiseksi tehdään kaupungissa töitä monella eri sektorilla.
Vaikka vuotta 2017 on vielä muutama kuukausi jäljellä, näyttää jo nyt siltä, että vuosi on päästövähennystavoitteiden osalta merkittävä. Vuoden 2016 lopulla hyväksyttiin Kansallinen energia- ja ilmastostrategia ja noin kuukausi sitten valmistui Keskipitkän aikavälin ilmastopolitiikan suunnitelma vuoteen 2030 (KAISU).
Liikenneviraston myöntämien liikkumisen ohjauksen valtionavustusten haku vuodelle 2018 on alkanut. Hakemukset tulee jättää viimeistään 19.1.2018.
Työpaikan liikkumissuunnitelman avulla tunnistetaan organisaation mahdollisuudet edistää työntekijöiden viisasta liikkumista ja vähentää henkilöauton käyttöä. Valpastin Oy:n toteuttamassa Liikkumissuunnitelman hyödyt euroina -hankkeessa osoitettiin, että laadukas työmatkaliikkumisen suunnittelu säästää rahaa ja lisää työntekijöiden hyvinvointia.
HSL:n kokoama raati valitsi vuoden 2017 Pääkaupunkiseudun Työmatkaliikkumisen edelläkulkijaksi Kevan. Valinta tehtiin HSL:n Työpaikka, joka liikuttaa -sertifikaatin saaneiden keskuudesta. Valinnassa painotettiin kestävien kulkumuotojen osuutta työmatkoilla, työmatkaliikkumisen taloudellisia porkkanoita ja aktiivista kannustamista kestäviin kulkutapoihin.
Valmetin Rautpohjan yksikölle on myönnetty alueellinen työmatkaliikkumisen edelläkulkija -tunnustus. Työmatkaliikkumisen edelläkulkija -tunnustus myönnetään työnantajalle, joka on esimerkillisellä tavalla ottanut kestävän ja hyvinvointia lisäävän työmatka- ja työasiamatkaliikkumisen omakseen.
Tampereen teknillisen yliopiston Liikenteen tutkimuskeskus Vernessä on toteutettu esiselvitys liikenneköyhyydestä. Liikenneköyhyydeksi voidaan kutsua ilmiötä, jossa ihmisellä ei ole mahdollisuutta liikkua kohtuullisella vaivalla, kohtuullisilla kustannuksilla ja kohtuullisessa ajassa niihin paikkoihin, joissa päivittäisiä tarpeita on mahdollista tyydyttää.
Kokeilunpaikka.fi -sivusto on syntynyt hallitusohjelmaan nojaavassa Kokeileva Suomi -kärkihankkeessa, joka luo edellytyksiä kokeilukulttuurin edistämiselle yhteiskunnan eri tasoilla. Kokeilunpaikassa järjestetään pienkokeiluhakuja ja ensimmäisen haun teema kesällä 2017 oli kiertotalous. Kiertotalous-kokeilujen piti liittyä asumiseen, liikkumiseen tai ruokaan.
Motiva toteutti yhteistyössä Aula Researchin kanssa Liikenneviraston toimeksiantona tutkimuksen, jossa selvitettiin työikäisten kansalaisten asenteita kestävää työmatkaliikkumista ja liikkumisen uusia palveluita kohtaan. Kysely toteutettiin helmikuussa 2018 ja siihen vastasi yhteensä 1277 työikäistä mannersuomalaista.
Työikäisten kansalaisten asenteita kestävään työmatkaliikkumiseen ja liikkumisen uusia palveluita kohtaan selvitettiin Liikenneviraston Motiva Oy:ltä ja Aula Researchilta tilaamassa kyselytutkimuksessa.
Tutustu Fiksusti töihin -webinaarin esityksiin ja tallenteisiin.
Euroopan Liikkujan viikolla syyskuussa kannustetaan kuntalaisia pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja. Esillä ovat kaikki viisaan liikkumisen muodot, kuten kävely, pyöräily, joukkoliikenne ja fiksumpi autoilu. Viikon päättää maailmanlaajuinen Auton vapaapäivä.
CIVINET Finland on suomalaisten kaupunkien ja kuntien yhteistyöverkosto, jonka toiminta linkittyy CIVITAS-ohjelmaan. CIVITAS on Euroopan unionin vuonna 2002 käynnistämä ohjelma, jossa tähdätään kestävämpään ja parempaan kaupunkiliikenteeseen. Kansallisia CIVINET-verkostoja on tällä hetkellä 13 ympäri Eurooppaa.
HSL on valinnut Nokian vuoden 2018 Työmatkaliikkumisen edelläkulkija -tunnustuksen saajaksi, sillä yritys kannustaa työntekijöitään aktiivisesti kävelyyn, pyöräilyyn, joukkoliikenteen käyttöön sekä kimppa-autoiluun.
Trafi julkaisi selvityksen hyvistä työsuhdeautoilun käytännöistä ja ohjaustekijöistä, jotka ohjaavat sekä sitouttavat työntekijöitä ympäristöystävällisempään ja vaihtoehtoisia käyttövoimia suosivaan työsuhdeautoiluun.
Lue uutiskirjeestä kampanjan ajankohtaisia kuulumisia.
Katso täältä, mitä tapahtumia Liikkujan viikolla 16.-22.9.2020 on luvassa.
Koronaviruspandemia on vaikuttanut väistämättä ihmisten tapaan liikkua. Poikkeuksellinen aika on näkynyt muun muassa lisääntyneenä etätyönä ja kiihtyvänä polkupyörien myyntinä. Nämä muutokset saattavat vaikuttaa liikkumiseemme myös tulevaisuudessa. Liikkujan viikko viestii ja kannustaa tänä vuonna kestävään liikkumiseen.
Joukkoliikenteen alennuksia tai kampanjoita Liikkujan viikolla 16.-22.9.2020 järjestävät Imatra, Kemi, Porvoo, Joensuu, Kontiolahti, Liperi, Kangasala ja Lahti.
Vuosittainen Liikkujan viikko keskittyy tänä vuonna korostamaan eri liikkumisvalintojen vaikutuksia omaan talouteen ja energiankäyttöön. Teemaviikolla paneudutaan erityisesti kestävän liikkumisen taloudellisiin hyötyihin, jotka koskettavat yksilön lisäksi yksityisiä ja julkisia toimijoita sekä koko yhteiskuntaa.
Kävelijä, pyöräilijä, autoilija, pyörätuolilla kulkeva tai vaikka rullaluistelija – kulkutapoja on monia erilaisia, mutta jokaisen takana on ihminen. Liikkujan viikko 16.–22.9. muistuttaa, että teillä ja kaduilla on tilaa meille kaikille.