A-Ö Hakemisto
Asiasana - "ruokahävikki"
Luokituksella "ruokahävikki" tuloksia löytyi: 10 kpl
Hävikkiviikon päätteeksi järjestettävät Hävikkifestarit tuovat syyskuisena lauantaina Helsingin Teurastamolle liudan kokkeja, ruoka-alan opiskelijoita, ruokabloggareita, yrityksiä ja muita ruoka-alan toimijoita loihtimaan hävikistä herkkuja. Myös peruskouluissa kisataan ruoanlaittotaidoissa Hävikkiviikolla ensi kertaa järjestettävässä Hävikki-battlessa.
Tällä viikolla vietettävän Hävikkiviikon päätteeksi Helsingin Teurastamolla lauantaina järjestettävät Ruokahävikki- ja kiertotalousfestarit tarjoavat ruokaelämyksiä, ideoita ja mahdollisuuksia käsillä tekemiseen. Ruoka-alan ammattilaisten, muotoilijoiden ja festivaalikävijöiden avulla käytöstä poistetut materiaalit ja raaka-aineet saavat uuden elämän ja käyttötarkoituksen.
Valtakunnallisella Hävikkiviikolla 11.-17.9. pari tuhatta peruskoulujen yläkoulun oppilasta perehtyy kotitaloustunnilla ruokahävikin vähentämisen saloihin ja valmistaa aterioita kauppojen hävikki-elintarvikkeista.
Valtakunnallista Energiansäästöviikkoa vietetään 9.-15.10.2017 jo kahdettakymmenettä kertaa. Juhlavuotta tahdittaa Energiansäästötanssi-haaste, johon kutsutaan kaikki Suomen työpaikat, oppilaitokset ja koulut. Kampanja tavoittaa tänä vuonna ennätysmäärän suomalaisia viettäjiensä kautta. Jo nyt osallistettavien määrä on lähes 400 000.
Joulu on ruokajuhla, johon kuuluu perinteisiä klassikoita ja uusia makuja ruokatrendien vaihtuessa. Olipa joulun kattaus millainen hyvänsä, niin usein tarjottavaa on liikaa. Joulunpyhien edetessä ruokaillaan sukulaisten ja ystävien pöydissä ja kotiin voi jäädä syömätöntä ruokaa huomaamatta. Jouluruokia ei myöskään haluta syödä useana päivänä peräkkäin, joten ruokahävikkiä voi syntyä tahattomasti ja varkain suuriakin määriä.
Joulukuussa hyväksytyssä Laurea ammattikorkeakoulun palvelumuotoilun opinnäytetyössä YAMK opiskelija Hannele Kiivuori selvitti palvelumuotoilun menetelmin syitä ruokahävikin syntyyn kotitalouksissa sekä palveluratkaisuja hävikin vähentämiseen. Opinnäytetyön tuloksena syntyi suunnitelma palvelukonseptista.
Elintarvikeala on sitoutunut vähentämään ruoan valmistuksen, jakelun ja kulutuksen ympäristövaikutuksia yhteisellä materiaalitehokkuuden sitoumuksella. Motiva seuraa tavoitteiden toteutumista vuosittain. Vuonna 2020 sitoumukseen liittyneet yritykset onnistuivat vähentämään ruokahävikkiään yli 5,7 miljoonaa kiloa ja vähentämään muun muassa muovin käyttöä yli 600 000 kiloa.