Uusiutuvan energian hankehakemisto

Voit hakea uusiutuvan energian hankkeita palvelustamme alla olevalla haulla. Voit ilmoittaa hankkeen Ilmoita hanke -lomakkeella.

Kysymyksiä ja kommentteja hankehakemistosta voit lähettää osoitteeseen bioenergia@motiva.fi.


Baltic Sea Region Bioenergy Promotion Project

Baltic Sea Region Bioenergy Promotion on osittain EU:n rahoittama Itämeren alueen maiden välinen projekti, jossa pyritään vahvistamaan yhtenäistä, kilpailukykyistä ja kestävää bioenergia-alan kehitystä. Hankkeessa on kaiken kaikkiaan mukana 33 partneria 10:stä eri maasta.

http://www.bioenergypromotion.net

Hanketyyppi: Kehittämishanke

Hankkeen kesto: Tammikuu 2009 - Tammikuu 2012

Toteuttaja

Päätoteuttaja

MOTIVA

Vastuullinen johtaja

Timo Määttä
424281203
timo.maatta (at) motiva.fi

Hankekumppanit

Joensuun yliopisto

Rahoitus

Rahoituspäätöksentekijä

Osittain Euroopan Unionin rahoittama (ENPI, ERDF) (rahoituspäätös tehty 11/2008)

Rahoitusohjelma tai rahasto

INTERREG IVB

Julkisen rahoituksen osuus euroina (1000 euron tarkkuudella)

4180000

Tarkennettu kuvaus

Hanke palvelee keskeisenä kohtaamispisteenä bioenergia-alalla ja pyrkii yhtenäistämään bioenergian käyttöä ja toiminnan linjauksia. Projektin tavoitteena on vahvistaa kehitystä kohti kestävää bioenergian käyttöä Itämeren alueella, samalla vahvistaen alueen kilpailukykyä ja yhtenäisyyttä.

Hanke koostuu neljästä osasta. Toimintatapojenkehitys pitää sisällään sektorien ja valtioiden välisen päätoimijoiden verkottumisen. Samalla kerätään myös aineistoa Itämeren alueen bioenergiatilanteeseen liittyen, johon pohjautuen voidaan edistää muun muassa kansallisia biomassan toimintaohjelmia. Alueellinen tarkastelu osiossa arvioidaan lisääntyneen bioenergian tuotannon ja käytön vaikutukset demonstraatiokohteiden ja -alueiden kokemuksiin perustuen koko Itämeren alueella. Kun taas bioenergia-alan liiketoiminnan kehittämistä korostetaan ja käytetään työkaluna edistämään kansallisten ja alueellisten bioenergiatavoitteiden saavuttamista. Tavoitteena on markkinaosapuolten yhteistoiminnalla nopeuttaa investointeja ja teknologian siirtoa. Itämeren alueen bioenergia¬tiedottamista tehostetaan www-portaalin avulla.

Projektin tiimoilta järjestettiin ensimmäinen konferenssi 26.-27.11.2009 Helsinki Congress Paasitornissa. Seminaarissa keskityttiin muun muassa uusiutuvan energian toimintasuunnitelmiin ja niiden valmisteluun. Seminaarissa tuotiin esille bioenergian hyödyntämismahdollisuudet EU:n RES-direktiivin mukaisten uusiutuvan energian toimintasuunnitelmien valmistelussa sekä esiteltiin projektin tavoitteita bioenergian parissa. Projektin seuraava konferenssi järjestetään marraskuussa 2010, Kaunasissa, Liettuassa.

Lisätietoja projektista, ajankohtaiset tapahtumat ja uutiset sekä projektin neljästi vuodessa julkaistava uutiskirje ja sen tilauslomake löytyvät projektin internetsivuilta.

Alueellinen vaikuttavuus

Kansainvälinen;Koko Suomi

Asiasanat

Biokaasu, Metsäenergia, Peltoenergia


Sivua päivitetty viimeksi 19.12.2014

Tulosta sivu