Uusiutuvan energian hankehakemisto

Voit hakea uusiutuvan energian hankkeita palvelustamme alla olevalla haulla. Voit ilmoittaa hankkeen Ilmoita hanke -lomakkeella.

Kysymyksiä ja kommentteja hankehakemistosta voit lähettää osoitteeseen bioenergia@motiva.fi.


Bioenergiaosaaja-koulutus korkeakoulutetuille

Koulutuksessa esillä bioenergian raaka-ainelähteet ja raaka-aineiden hankinta, biopolttoaineiden tuotanto, laatu ja logistiikka, energiantuotanto ja -käyttö sekä bioenergian ympäristökysymykset. Käsitellään myös markkinointiin ja viestintään, yrittäjyyteen sekä projektihallintaan liittyviä teemoja.

http://www.mol.fi/koulutukset

Hanketyyppi: Koulutushanke

Hankkeen kesto: Lokakuu 2012 - Toukokuu 2013

Toteuttaja

Päätoteuttaja

Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Bioenergiakeskus

Vastuullinen johtaja

Pekka Äänismaa
0400 279057
pekka.aanismaa (at) jamk.fi

Hankekumppanit

Jämsän aikuisopisto, metsäopetus

Rahoitus

Rahoituspäätöksentekijä

ELY-keskus (rahoituspäätös tehty 06/2012)

Rahoitusohjelma tai rahasto

Työvoimapoliittinen aikuiskoulutus

Julkisen rahoituksen osuus euroina (1000 euron tarkkuudella)

104000

Tarkennettu kuvaus

HUOM. Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) Bioenergiakeskus kouluttaa uusia bioenergiaosaajia kahdessa syksyllä 2012 alkavassa työvoimakoulutuksessa. Jyväskylässä koulutus alkaa 22.10.2012 ja Jämsässä 26.11.2012. Molemmat koulutukset ovat puolen vuoden mittaisia (120 työpäivää) ja niihin sisältyy työharjoittelujakso jossakin bioenergia-alalla toimivassa yrityksessä tai organisaatiossa. Molempiin koulutuksiin sisältyy myös henkilökohtainen, työelämälähtöinen kehittämistehtävä.Tavoitteena on, että kehittämistyö on hyödyksi molemmille osapuolille, että se aidosti palvelee toimeksiantajayritystä tai -organisaatiota ja on opiskelijalle samalla oman osaamisen näytön paikka.

JAMKilla on erinomaisia kokemuksia aiemmasta Bioenergiaosaaja-koulutuksesta runsas vuosi sitten. Kiitos tiiviin työelämäyhteistyön, lähes kaikki koulutettavat löysivät työpaikan alalta ja samalla moni yritys sai osaavaa työvoimaa. Ensimmäisellä koulutuskierroksella mukana oli monenlaisia osaajia eri alojen insinööreistä ja fyysikoista kemisteihin ja biologeihin. Lisäksi Uudellamaalla toteutettiin yhteistyössä Työtehoseuran kanssa toinen koulutuskierros alkuvuodesta 2012.

Kohderyhmä:
Luonnonvara-alan, luonnontieteellisen, teknisen tai muun soveltuvan alan korkeakoulututkinnon suorittaneet työttömät tai työttömyysuhan alaiset henkilöt, jotka haluavat löytää uusia työllistymismahdollisuuksia bioenergia-alan suunnittelun, kehittämisen, tiedottamisen, koordinoinnin, palveluyrittäjyyden tai työnjohdon parissa.

Tavoitteet:
Antaa korkeakoulutetulle opiskelijalle hyvä perustuntemus bioenergia-alasta ja bioenergia-alaan liittyvistä työtehtävistä, valmiuksia tunnistaa uusia työuravaihtoehtoja, verkostoitua alan toimijoiden kanssa sekä parantaa työllistymismahdollisuuksia kasvavalla bioenergiatoimialalla.

Alueellinen vaikuttavuus

Länsi-Suomen lääni

Asiasanat

Bioenergia nestemäiset polttoaineet, Biokaasu, Metsäenergia, Yrittäjyys, Teollisuuden sivuvirrat, Peltoenergia


Sivua päivitetty viimeksi 19.12.2014

Tulosta sivu