Uusiutuvan energian hankehakemisto

Voit hakea uusiutuvan energian hankkeita palvelustamme alla olevalla haulla. Voit ilmoittaa hankkeen Ilmoita hanke -lomakkeella.

Kysymyksiä ja kommentteja hankehakemistosta voit lähettää osoitteeseen bioenergia@motiva.fi.


Bioenergia-alan näytöt

Projektin keskeisin tavoite ja tehtävä oli laatia ja testata ammattiosaamisen näyttöjen perusteet bioenergia-alan ammatillisen perustutkinnon ammatillisiin opintoihin.

Hanketyyppi: Kehittämishanke,Koulutushanke

Hankkeen kesto: Kesäkuu 2005 - Joulukuu 2007

Toteuttaja

Päätoteuttaja

Oulun seudun ammatillisen koulutuksen kky/Oulun seudun ammattiopisto

Vastuullinen johtaja

Alpo Kaisto
08 312 6711
alpo.kaisto(at)osao.fi

Rahoitus

Rahoituspäätöksentekijä

Opetushallitus (tieto päiväyksestä puuttuu)

Rahoitusohjelma tai rahasto

ESR

Julkisen rahoituksen osuus euroina (1000 euron tarkkuudella)

308000

Tarkennettu kuvaus

Projektin keskeisin tavoite ja tehtävä oli laatia ja testata ammattiosaamisen näyttöjen perusteet bioenergia-alan ammatillisen perustutkinnon ammatillisiin opintoihin. Projektin aikana analysoitiin ja tehtiin kehittämisehdotuksia bioenergia-alan perustutkinnon kokeiluopetussuunnitelman perusteisiin ja parannettiin opettajien ja työelämän edustajien valmiuksia suunnitella, toteuttaa ja arvioida ammattiosaamisen näyttöjä kouluttamalla heitä. Tavoitteena ja toimenpiteinä oli myös kehittää ammattiosaamisen näyttäjä palveleva oppilaitoskohtainen opetussuunnitelma ja näytöissä ja niihin valmistautumisessa tarvittavat ohjaus ja tukipalvelut opiskelijoille. Hankkeen tuloksena ovat verkostoyhteistyöllä valmistetut ja testatut näyttöjen perusteet bioenergia-alan ammatillisen perustutkinnon keskeisille osaamisalueille. Opetussuunnitelmien perusteiden kehittämiseksi tuloksena ovat uudistuvien opetussuunnitelmien perusteiden mukaiset muutosesitykset bioenergistitutkinnon opetussuunnitelman perusteisiin. Tuloksena on myös näyttöihin ja niihin valmistautumisessa tarvittavien ohjaus- ja tukipalvelujen järjestämissuunnitelma. Opetussuunnitelman työstämisen tuloksena ovat näytät huomioiva oppilaitoskohtainen opetussuunnitelma, jota voidaan hyödyntää muissakin bioenergia-alan koulutusta järjestävissä oppilaitoksissa.

Alueellinen vaikuttavuus

Koko Suomi

Asiasanat


Sivua päivitetty viimeksi 19.12.2014

Tulosta sivu