Aineettomat hankinnat

Suosi palveluita ja vuokravälineitä

Tuotteiden valmistaminen, käyttäminen ja hävittäminen aiheuttavat aina ympäristövaikutuksia. Aineettomien palvelujen tai vuokrattavien välineiden käyttö on usein taloudellisin vaihtoehto ja iso harppaus kohti materiaalitehokasta elämäntapaa. Kun kaikkea ei itse tarvitse omistaa, säästyy monilta kuluilta ja huolilta.

Palvelujen ostaminen puolestaan sekä vapauttaa omaa aikaa että työllistää palveluntarjoajia. Monista kodin ylläpitoon ja kunnostukseen liittyvistä palveluista voit tehdä tuloverotuksessasi kotitalousvähennyksen työkustannusten osalta.

Anna aineeton lahja

Tavaroiden antaminen lahjaksi on kulttuuriimme piintynyt tapa, mutta ei ainoa mahdollisuus. Aineettomissa lahjoissa – eli kaikissa ei-tavaroissa – vain mielikuvitus asettaa rajat.

Aatteellisin aineeton lahja liittyy jonkinlaiseen hyväntekeväisyyteen. Viime vuosina suosituksi ovat tulleet erilaiset lahjan saajan nimissä tehdyt lahjoitukset kehitysmaiden perheille. Antamisen ilo kaksinkertaistuu, kun lahjan saaja pääsee osaltaan jakamaan lahjan antamisen ilon. Vaihtoehtoja riittää kanoista lehmiin, koulutarvikkeista ekovessoihin.

Jos haluat antaa läheisellesi muutakin kuin jalon mielen, hyviä vaihtoehtoja tarjoavat monenlaiset mukavat lahjakortit, lupaukset arkisesta avusta tai erilaisten elämysten järjestämisestä.


Sivua päivitetty viimeksi 14.8.2015

Tulosta sivu